A fordítás 5 kulcsa

A Real Madrid a PSG együttesét fogadja a Santiago Bernabéu Stadionban szerda este, hogy a francia együttes ellen 0-1-es hátrányból harcolja ki a továbbjutást a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második mérkőzésén. Az első találkozót Kylian Mbappé utolsó pillanatban szerzett találata döntötte el. A MARCA a lehetséges fordítás kulcsfontosságú pontjait gyűjtötte össze.

Kroos távolmaradása
Toni Kroos hétfőn labdás edzéseket végzett, a szerepeltetésével kapcsolatos végső döntést a keddi tréning után hozzák majd meg. Ha kihagyni kényszerül az összecsapást, úgy a blancók két meghatározó középpályásuk nélkül vágnak majd neki a találkozónak, hiszen Casemiro eltiltás miatt biztosan nem lesz ott a pályán. Ez Eduardo Camavinga és Fede Valverde előtt nyitja meg az utat, akik Luka Modrić mellett játszhatnak majd a pálya közepén. Bár Kroos távolmaradását még nem erősítették meg, vélhetően Modrić lesz az, aki helyettesíteni fogja őt.

Nacho vagy Marcelo?
Ferland Mendy biztosan nem áll majd Carlo Ancelotti rendelkezésére ezen az estén, hiszen a francia védő sárga lapok miatti eltiltását tölti le a mérkőzésen, az olasz mester pedig nem fogja a szélre rakni David Alabát. Ez azt jelenti, hogy vagy Nacho Fernández, vagy Marcelo helyettesíti majd a franciát, ám a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a klub saját nevelésű játékosa játszik majd ezen a poszton.

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

A jobb szélső
Ancelottinak választania kell Asensio és Rodrygo Goes között, amikor eldönti, ki lép pályára Benzema és Vinícius mellett a támadósorban. A gólok tekintetében Asensio a veszélyesebb, ha ezt az idényt nézzük, azonban nem lehet kizárni, hogy az olasz mester végül a brazil játékosnak szavaz bizalmat.

Magas letámadás
Ancelotti szeretné, ha a csapat magas letámadással operálna a szerdai találkozón. A blancók a gyakorlatban is kipróbálták a módszert, ezzel elhamarkodott döntésekre kényszerítve a Real Sociedad védőit a hétvégi bajnokin. A PSG mindenesetre olyan kiváló támadókkal rohamozza a madridi kaput, mint Mbappé, Messi és Neymar, akik kontrákból rendkívül veszélyesek lehetnek.

Szurkolók
A PSG hazai környezetben játszotta az első meccset, most viszont a Real Madrid szurkolói várhatóan nagy szerepet játszhatnak a fordítás kiharcolásában. Sok forog kockán a PSG ellen, több mint a továbbjutás kérdése, hiszen két teljesen különböző felfogásban irányított klub csapatai feszülnek egymásnak. A blancók tudják, hogy a Bernabéu hangulata kulcsfontosságú lehet a fordítás szempontjából.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK