Ancelotti: Olyan teljesítményt nyújtunk majd, amilyet a szurkolók szeretnének látni

A Real Madrid szerda este 9 órakor a PSG csapatát fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A találkozó előtt Carlo Ancelotti Kroosról, Camavingáról és Mbappéról is szót ejtett szokásos sajtótájékoztatóján.

A mérkőzés

„Sok tényező játszik szerepet az ilyen jellegű találkozókon. A legfontosabb a mentális oldal, az izgalom szintje. Az a fontos, hogy élvezzük a szurkolók támogatását, ez nagy motiváció számunkra. Úgy látom, a csapat jó formában van, a játékosok kipihentek és motiváltak, a legjobbunkat fogjuk nyújtani.”

„Én is voltam játékos, nem szeretném, hogy bárki sérülést szenvedjen. Mbappé tegnapi esete után is megvan az esélye, hogy pályára lép, és úgy készülünk, hogy szerepelni fog ellenünk. Ha a Bernabéu történelmét vesszük alapul, a nagyszerű játékosok mindig remek fogadtatásban részesültek itt. Teljesen érthető, ha a szurkolók őt is megtapsolják. Ők élvezik, ha ilyen remek játékosokat láthatnak a pályán, és természetesen szeretnék látni, ahogy a csapatuk jól játszik és győzelmet arat.”

Mbappé megállítása

„A holnapi taktikánk nem csak Mbappé megállításáról szól, Neymarra és Messire is figyelnünk kell, illetve a PSG minden jó játékosára. A tervünk az, hogy egységesen szerepeljünk a labdával és anélkül is, megfelelő intenzitással 90 percen át, a játék minden aspektusában jó teljesítményt nyújtva, okos játékkal. Nem veszíthetjük el a fejünket, mert meg kell nyernünk a mérkőzést, nem az ellenfelet kell tönkretennünk. A meccs elején vagy akár a végén is nagyobb nyomás alá helyezhetjük őket. A lényeg, hogy meccsben maradjunk és megfelelő intenzitással játsszunk.”

„A védekezési mechanizmus része a magas letámadás. Ha olyan játékosok ellen játszol, mint Neymar vagy Mbappé, óvatosnak kell lenned és véleményem szerint a szurkolóknak is nagyon fontos szerepe lesz holnap. Emiatt szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani, amilyet a szurkolók is látni akarnak, és pontosan ezt is tesszük majd.”

Carlo Ancelotti

Kroos

„Ha a játékos nincs 100%-os állapotban, nem szerepelhet egy ilyen mérkőzésen. Ha úgy vélem, hogy Kroos teljesen felépült, akkor játszani fog, de ha csak 95%-os, akkor nem kap lehetőséget.”

Van bármilyen félelme a holnap este kapcsán?

„Általában nem gondolok arra, hogy mitől félek. Azon gondolkodom, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy a legjobbunkat nyújtsuk és jobban játsszunk, mint az odavágón, hogyan hozzuk ki a labdát hátulról és javítsunk a letámadásunkon. A mérkőzésre készülve általában arra koncentrálok, amit tennünk kell, nem arra, amit el akarunk kerülni.”

Továbbjutás a BL-ben

„Ha veszítünk, csapatként tesszük. A célunk az, hogy versenyben maradjunk ebben a klub számára kiemelten fontos sorozatban, és ez vár ránk vereség esetén is: kiesünk abból a sorozatból, amely annyira jelentős számunkra. Az idény ezután is folytatódik és reméljük, hogy tovább szerepelhetünk a Bajnokok Ligájában. Biztos vagyok benne, hogy így lesz, de a PSG pontosan ugyanezt gondolja, csak az ő szemszögükből.”

Odavágó

„Nem sikerült alkalmaznunk a taktikánkat. Meg kellett küzdenünk a PSG magas letámadásával és nem tudtunk megfelelő helyzeteket kialakítani azzal, hogy hátulról próbáltuk kihozni a labdát. Ez történt. A mély védekezés működött, figyelembe véve a gyenge teljesítményünket, csak egyetlen gólt kaptunk és az is az utolsó percben érkezett, a labdával azonban jobban kell teljesítenünk.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

A legjobb Real Madrid a legjobb PSG ellen

„Természetesen ez is befolyásolt minket. Ez a csapat nagyon büszke arra, amit ebben a sorozatban elért, mindannyian biztosak vagyunk benne, hogy a legjobb formában lévő Real Madrid képes a legjobb formában lévő PSG ellen jó teljesítményt nyújtani. Az odavágón láthattuk, milyen a legjobb PSG, reméljük, most a Real Madrid mutat hasonlót. Karim jól érzi magát és visszanyerte korábbi formáját.”

Bajnokság

„Mindenkinek megvan a véleménye az idényről, de mindig ott az a bizonyos ’de’. A pillanatnyi állás szerint mi állunk nyerésre, de; mélyen védekezünk, de; kontrajátékban is erősek vagyunk, de; Courtois nem fogott egy labdát sem, de; Karim nem talált be, de. Meggyőződésem, hogy jó idényünk van és remélem, az utolsó két hónapban is képesek leszünk fejlődni.”

Camavinga

„Nagyon jól játszott a Real Sociedad ellen, megmutatta fizikai és technikai képességeit, jó formában van. Nagyon bízom benne, akár kezdőként, akár csereként kap lehetőséget.”

Erőnlét

„A csapatnak megvolt a lehetősége arra, hogy dolgozzon az erőnlétén és fejlődjön ezen a téren. Ahogy mondtam, erre a meccsre úgy érkezünk, hogy Párizsban rosszul teljesítettünk és biztos vagyok benne, hogy holnap jól fogunk játszani.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK