Camavinga bizonyítja, sohasem könnyű az első év Madridban

A Real Madrid nagy nyári igazolása Eduardo Camavinga volt. Jól is indult madridi karrierje, a klubnál töltött első néhány hónapjában Carlo Ancelotti bízott a francia középpályás képességeiben, de az utóbbi időszakban fokozatosan, egyre kevesebb lehetőséget kap Camavinga. A fiatal középpályás érkezése egy ígéretes befektetés a klub jövőjébe, de nem szabad elfelejteni, hogy Madridban sohasem egyszerű az első év.

Minden zökkenőmentesen indult Camavinga madridi karrierjében, hiszen már 10 nappal azután, hogy lejátszotta (az eddigi) utolsó francia bajnoki mérkőzését, szeptember 12-én góllal debütált habfehér mezben a Celta Vigo ellen .

Három nappal később eljött az első Bajnokok Ligája meccse, az Inter ellen is lehetőséget kapott az utolsó 10 percben, és egy zseniális összjátékot követően végül ő adta Rodrygónak a gólpasszt, amivel megnyerte a meccset a Real Madrid.

Ezután a Sheriff Tiraspol elleni hazai vereség során már a kezdőcsapatban kapott helyet és a bajnokságban is rendszeresen pályára lépett a 16. fordulóig, csak a Barcelona ellen nem kapott lehetőséget.

Camavinga a Sheriff Tiraspol ellen

Aztán a Granada ellen fordult a kocka. Ancelotti ismét a kezdőcsapatba nevezte Camavingát, de a félidőben le is kapta őt a pályáról. Ez ekkor már a harmadik hasonló eset volt a szezonban, mindhárom alkalommal lapot kapott a középpályás az első játékrészben. Ráadásul amióta a megbonthatatlan Casemiro-Kroos Modrić trió mindegyik tagja egészséges, a fiatal francia lehetőségei lekorlátozódtak. Csakúgy, mint Fede Valverde esetében. Camavinga tisztában van azzal, hogy két kézzel kell megragadnia a ritkán adódó lehetőségeket. 

Ez a lehetőség bármikor megérkezhet, például a Paris Saint-Germain elleni visszavágón, ahol Casemiro biztosan, Kroos pedig nagy valószínűséggel nem fog Ancelotti rendelkezésére állni.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK