Ancelotti: Úgy tűnik, hogy a csapat jó formában van, ezért magabiztos vagyok

Az olasz szakember a Real Sociedad elleni bajnoki előtt.

„Úgy tűnik, hogy a csapat rendben van, jól dolgoztunk az edzéseken, sikerült a héten a fizikai állapotunkon javítani. Látom az elkötelezettséget és az izgatottságot, ha körbenézek, készen állunk az idény hajrájára. Ezt holnap, a Real Sociedad ellen meg is akarjuk mutatni. Remek idényük van, jó futballt játszanak. Magabiztos vagyok, mert úgy néz ki, hogy a csapat jó formában van.”

„Attól függően érzem jól vagy rosszul magam, hogy mit látok. Ha a csapat jól dolgozik, a hangulatom javul. Ma optimista vagyok, mivel láttam a csapatot az edzéseken. Az idény ezen szakaszában itt akartunk lenni. Egy kicsit csalódottak vagyunk a Király-kupa miatt, de akkoriban sérült meg Karim és a brazilok sem voltak bevethetők.”

Ancelotti

„A valóság az, hogy hat pont előnyünk van a bajnokságban, ami rendkívül fontos. A végsőkig harcolnunk kell, közben pedig meg kell próbálnunk ledolgozni azt a kis hátrányt a BL-ben. A csapat jó formát mutat, kellően motivált és szenvedélyes. Azt is muszáj megemlítenem, hogy a legutóbbi négy bajnokinkon nem kaptunk gólt, ami megmutatja, hogy milyen stabil a csapat.”

„A bajnoki címhez manapság nem kell annyi pont, mint korábban. Ezt kétféleképp is értelmezheti valaki. Sokkal kiegyenlítettebb a bajnokság, vagy a nagyobb csapatok meggyengültek. Szerintem az első az igaz, mivel nagyon magas színvonalú a játék, a csapatok remekül szervezettek, a rendkívül okos edzők pedig a legapróbb részletekre is odafigyelnek. A spanyol bajnokság javult.”

„Kroos pihent az Alavés ellen, nem a fáradtság miatt sérült meg. Néha balszerencsés vagy, nekünk pedig együtt kell élnünk a sérülésekkel. Fontos időszak ez az idényben, jelenleg nincs túl sok sérültünk. Alaba hét napra esett ki, Kroos pedig 5-6 napra fog. Az, hogy ebben a szakaszban ilyen jellegűek a problémáink, azt mutatja, hogy fizikálisan jól menedzseltük a keretet, hiszünk abban, hogy tényleg így van.”

„Nem voltunk tökéletesek, de nem végeztük olyan rosszul a munkánkat, mint ahogy azt néhányan talán gondolják. Tisztességesen dolgoztunk, én pedig elégedett vagyok a munkánkkal, amelyet az orvosokkal és a fizioterapeutákkal közösen végeztünk. Természetesen mindig lehet jobban csinálni, de lehettünk volna sokkal rosszabbak is. Nálunk is voltak sérülések, mint bármely más csapatoknál, és egész jól kezeltük ezeket.”

„Valverde és Kroos nem lesznek bevethetők. Valverdének nem lesz gond a szerdai játék, de úgy gondolom, hogy Kroos esetében sem kellene másképp lennie, mivel apró dologról van szó, aminek gyorsan meg kell oldódnia. Mindketten edzettek tegnapig, nem gondolom, hogy ez néhány nap alatt semmissé válna.”

„Alaba kedden már visszatért a csapathoz. Jól van, biztosan játszani fog. Kroos és Valverde kivételével mindenki bevethető. Nem fogjuk megváltoztatni a játékrendszert, egyszerűen csak jobb letámadásra van szükségünk.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

 

„Camavinga rendben van, izgatott és motivált. A védekező középpályás poszton valamivel többet szenvedett mostanában, mivel a helyezkedés és a taktika nagyon fontos ezen a poszton. Azért játszattam ott, mert képes megoldani ezt a feladatot. A középpálya közepén másként játszik, ott tudja kamatoztatni az energiáját és a kiváló labdakezelését. Ő is egy lehetőség a holnapi meccsre.”

„Ma a Real Sociedad elleni meccsre koncentráltunk, úgy gondolom, jól fog működni, amit kitaláltunk. A PSG ellen más terveink vannak, izgatottak és motiváltak vagyunk, szeretnénk, ha az a meccs is jól alakulna. Ki fogom választani a bevethető játékosokat a PSG elleni meccsre és a lehető legjobb kezdőt is, de csak azt követően, hogy a Real Sociedad elleni mérkőzésnek vége van.”

„Bale jól teljesített a Villarreal ellen, de Karim nem volt bevethető. Holnap viszont az lesz, és nem akarok olyan csapatot a pályán, amely a PSG elleni meccsre gondol. A holnapi meccs is egy döntő, én pedig a lehető legjobb csapatot fogom pályára küldeni.”

„Mbappé és Håland? Nem fogok olyan játékosokról beszélni, akik nincsenek a Real Madridban. Én a saját játékosaimról szeretek beszélni, nem azokról, akik nincsenek itt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…