Carlo Ancelotti, a Real Madrid szellemiségének megtestesítője

Az AS újságírójának szubjektív véleménye.

Nagyon szeretem ezt a képet Carlo Ancelottiról, körülötte a Real Madrid nagyjaival – a veterán Pirritől kezdve a még fiatal Iker Casillasszal bezárólag. Ez a fotó nagyszerű ábrázolása a királyi gárda különböző generációinak egészen a 70-es évekig visszamenőleg, és remekül mutatja a korábbi játékosok kapcsolatát, akik a jelenlegi vezetőedzővel együtt a Real Madrid szellemiségét testesítik meg. A találkozó apropója egyébként egy hivatalos ceremónia volt a klub szervezésében, mely során a jelenlévők az együttes arany jelvényét vehették át. Ugyan sosem játszott a Real Madrid színeiben, Ancelottit mégis egy szinten kezelik ezekkel a legendákkal, ezt a kép is remekül bizonyítja.

A szerény jellem

Van valami nagyon „Real Madridos” abban, ahogy Carlo Ancelotti viselkedik. Nem lengik körül elképesztő teóriák, nem keresi az ellentmondásokat, gyakorlatias és minden csatornán keresztül a legjobb színben tünteti fel a klubot – legyen szó mérkőzésekről, sajtótájékoztatókról, bármilyen szituációról. Minden edzőről elmondható ez, akivel az utóbbi évtizedekben jól ment a csapat szekere: Muñoz, Molowny, del Bosque, Zidane, most pedig az olasz szakember… Mindannyian diszkrét személyek, akik nyugodt szívvel hagyták, hogy a csapat kerüljön előtérbe. A játékosok számára leginkább megfelelő felállást és taktikát választották ahelyett, hogy a saját elképzeléseiket erőltették csapatukra.

A Real Madrid-modell

A múltban sok szó esett az úgynevezett Real Madrid-modellről és arról, hogy létezik-e egyáltalán ilyesmi a klubnál. Az én véleményem szerint a modell a következő: a megfelelő játékosok megszerzése, majd egy olyan edzőre bízni ezeket a labdarúgókat, aki hagyja őket kibontakozni, mivel mindannyian más értékeket képviselnek. Nem számítanak a csapat körüli kérdőjelek, például Anelka vagy Lozano, esetleg Hazard vagy Bale esetében, mert a Santiago Bernabéu környékén nincsenek búvóhelyek. Ahogy a klub korábbi edzője, Jorge Valdano mondta: Ancelotti átvette a régi madridi stílust, éppen ezért tökéletes a csapat vezetőedzői pozíciójára.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK