VIDEO – Benzema – 400

Karim Benzema megszerezte 400. győzelmét a Real Madridban. A Rayo Vallecano elleni meccsen ráadásul a győztes gólt is ő szerezte, miután remekül játszott össze Vini Jr.-ral. Benzema, aki immár 13. idényét futja a klubnál, a 400. győzelmét 590. mérkőzés lejátszása után érte el.

Először mindjárt a debütálása alkalmával örülhetett győzelemnek, 2009. augusztus 29-én, egy Deportivo elleni bajnokin. Azóta történelmet írt a klubbal és mostanra a Real Madrid történetének nyolcadik legtöbbet foglalkoztatott játékosa és negyedik legeredményesebb futballistája a 305 találatának köszönhetően. Benzema győzelmei az alábbiak szerint oszlanak meg a versenysorozatok között: LaLiga (286), Bajnokok Ligája (74), Király-kupa (24), klubvilágbajnokság (8), Spanyol Szuperkupa (5), UEFA-szuperkupa (3). A legtöbb győzelemmel zárt idénye a 2011-2012-es volt, ekkor 40 alkalommal ünnepelhetett.

A csatár lényegében mindent megnyert már a Real Madriddal. Figyelemre méltó trófeagyűjteménye az alábbiakból áll: 4 BL, 4 klubvilágbajnokság, 3 UEFA-szuperkupa, 3 bajnoki cím, 2 Király-kupa, 4 Spanyol Szuperkupa.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK