Beszámoló: Rayo Vallecano – Real Madrid (0-1): Ha nehezen is, de megvan a 3 pont

A Real Madrid Karim Benzema góljának köszönhetően gyűjtötte be a három pontot a Rayo Vallecano otthonában egy harcos mérkőzésen, ahol Courtois ismét remek formában védett.

Nem botlott a Real Madrid, így legalább ideiglenesen tovább növelte előnyét a bajnoki tabellán a Sevilla előtt (az andalúzok még a holnapi napon játszanak a Betis ellen, így még fontosabb lehet a ma megszerzett győzelem). Egy harcos összecsapáson vannak túl Ancelotti fiai, melynek végén Vini Jr. és Karim Benzema összjátékának köszönhetően született meg az egyetlen, így győztesnek bizonyuló találat.

Nem tartott sokáig a listavezetőnek az első helyzet kidolgozása. Dani Carvajal passzolt Asensio elé az első percben, de Luca Zidane nagyszerűen kimozdulva tudta mellel védeni a mallorcai lövését. Nem sokkal később ugyanez a páros játszott össze, miután a blancók labdát szereztek a félpályánál, végül Asensio lövését ismét Luca védte. A harmadik lehetőség Vini Jr. előtt adódott, aki megpróbált a kapuba tekerni, de néhány centivel eltévesztette a kaput. A Rayo egy Bebé lövéssel válaszolt, ám a labda az oldalhálóban kötött ki. És még csak a 10. percben jártunk.

Asensio

A hazaiak aztán összekapták magukat és kidolgoztak két helyzetet is, mindkét esetben Sergi Guardiola fejelt kapura, aki először még célt tévesztett, azonban másodszor bravúrra kényszerítette Courtois-t. A 23. percben Asensio próbálkozott erős lövéssel, azonban Luca Zidane ismét remekül védett, ujjbeggyel még ki tudta tolni a labdát. Egy szögletet követően Casemiro lőtte a kapuba a labdát, ám a videószobából jelezték a játékvezetőnek, hogy a találat leshelyzet után született, így maradt a 0-0-s állás. Benzema fejelt kapura nem sokkal később, ismét Lucának kellett közbeavatkoznia.

A második félidő hasonló intenzitású volt, a Real Madrid birtokolta a labdát, Vini Jr. meg is próbálkozott egy lövéssel, azonban célt tévesztett. A hazaiak is közel kerültek a gólszerzéshez, három szögletet is elvégeztek gyors egymásutánban, azonban a harmadik után Courtois elképesztő bravúrral ki tudta ütni Mario Suárez nagyszerű fejesét.

A Real Madrid aztán feljebb kapcsolt és odaszögezte a Rayót a kapu elé. Benzema mellett bal oldalon Vini Jr., jobb oldalon Carvajal, mögötte Modrić és Asensio próbálkozott, de a Rayo teljesen betömörült, lezárt minden területet. Tíz perccel a meccs vége előtt a Rayónak két nagy helyzete is volt, de Courtois mindkét próbálkozásnál a helyén volt. Aztán jött a bajnokság legeredményesebb párosa, Vini Jr. és Karim Benzema. A francia Vininek passzolt, aki visszajátszott Karimhoz, a kapus már verve volt, Benzema pedig nem hibázott és megszerezte a győztes gólt a Real Madridnak. 0-1.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…