Courtois: Örökre Madridban fogok élni

A belga hálóőr a klub hivatalos tv-csatornáján adott interjút.

„Fontos volt a győzelmekhez, hogy sok meccset bekapott gól nélkül tudtunk lehozni. A csapat támadásban és védekezésben is egységes volt, ez pedig segít a meccsek megnyerésében és abban, hogy a tabella élén maradhass. Reméljük, hogy sikerül így folytatnunk.”

„Természetesen jó hallani, ha valaki azt mondja rólad, hogy a világ legjobb kapusa vagy. Csak próbálom a lehető legjobban végezni a munkámat és győzelmekhez segíteni a csapatomat. Bármi lesz is, ugyanolyan keményen dolgozom majd. Számomra a legfontosabb a Madrid szurkolóinak, az edzőmnek és a játékostársaimnak a dicsérete.”

Courtois

„Elképzelhető, hogy ez a legjobb időszakom. Az elmúlt két-három évben egész jól ment a játék, segítettem a csapatot. Az előző idény karrierem egyik legjobbja volt, de mégsem sikerült trófeákat nyerni. Így végül ez a teljesítmény háttérbe szorul, kivéve talán a klubnál és a szurkolók szemében. Most, hogy vezetjük a bajnokságot és jól teljesítünk, jobban szem előtt van. Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Ha boldog vagy, az segít abban is, hogy nagy védéseket tudj bemutatni.”

„Amióta közel tizenegy évvel ezelőtt megérkeztem Spanyolországba, tisztelem a kultúrát, megpróbáltam mielőbb megtanulni a nyelvet. Olyan, mintha én is spanyol lennék. Boldog vagyok, hogy itt élhetek, ahogy ezt már sokszor elmondtam. Madrid az otthonom, mindig itt fogok élni.”

„Hogy mit vár tőlem Ancelotti? Védéseket. (nevet) Egy kapus mindig fontos része a játéknak, amikor hátulról kell építkezni. Mindig próbáljuk megteremteni a különbséget a pálya ezen részén. Ebben sokat kell javulnom, hogy még többet tudjak segíteni a csapatnak. Az edző szeretné, hogy védésekkel segítsd a csapatot, amikor az épp szenved.”

„Ebédidőben szoktam kapni videókat szabadrúgásokról, gólokról, büntetőkről hét-nyolc különböző játékos esetében. Llopis, a kapusedző készít egy anyagot, amiben benne van a legutóbbi 5-6 büntető. A meccs előtt megnézem, hogy ki fog játszani, mivel ettől is függ, hogy ki végzi majd a büntetőt. Elmondom Llopisnak a meglátásaimat, ő a sajátját, és szinte mindig igazunk van. Végül aztán a szerencsén múlik, hogy megfogsz-e egy büntetőt vagy nem. Mostanában szerencsém volt, de ez az elvégzett munkánknak is köszönhető. Nagyszerű, ha így is tudok segíteni a csapatnak.”

„Ebben az egészben nagy szerepe van a genetikának. Köszönettel tartozom a szüleimnek. Ők röplabdáztak, ami egy olyan sport, ahol nagyon gyorsan kell leérni a földre. Gyerekkorom óta csináltam ezt a kertben, a strandon a röplabdával. Szerintem ez is hozzájárult ahhoz, hogy most milyen kapus vagyok, sokat segít. Ha két méter magas vagy de mégis gyorsan leérsz, az sok lövés hárításában segít.”

„Az edzések előtt egy órával érkezünk meg Valdebebasba. Általában kapok valamilyen kezelést vagy külön bemelegítek. Az edzés után még sokszor dolgozunk a fizioterapeutámmal vagy az edzőteremben, hogy javítsunk valamit. Talán a nagyobb stabilitás és a jobb reflexek érdekében.”

„16 évesen az ember nem helyezkedik jól, nem veszel részt a labdajáratásban, nincsenek jó reflexeid, elegendő tapasztalatod. Ezekben folyamatosan javulsz. Egy kapus általában 28 éves korától a harmincas évei elejéig a legjobb. Jó érzés visszatekinteni az utamra, hogy miként jutottam el 16 éves koromtól a Real Madridig. Volt egy kép a Bernabéuról a szobám falán, egy Casillas mezem, el sem tudtam volna képzelni, hogy itt üljek egyszer. Ez egy valóra vált álom.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

„Jó, hogy itt lehetünk a Bernabéuban szinte minden héten. Mindig, amikor itt vagyunk, megfigyelem, hogy milyen munkálatokat végeztek az elmúlt napokban. Az Alavés elleni meccsen láttam, hogy sokat változott a tető. Nem lesz még egy ilyen stadion. Nagyon várom, hogy lássam a kész állapotot. Szeretnék több szurkolót is látni, mivel hiányoznak a kapu mögül. Folyamatosan szurkolnak, kicsit megijesztik az ellenfeleket. Alig várjuk, hogy ismét teljes kapacitással működjön a stadion.”

„A Real Madridban való szereplés egy valóra vált álom, én pedig napi szinten élhetem ezt meg. Remélem, hogy hosszú évekig leszek még ezen a szinten. Nagyon boldog vagyok. Nincs jobb dolog, mint Madridban élni. Ez egy csodás város, és ahogy már mondtam, úgy tervezem, hogy örökre itt fogok élni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK