Ancelotti: A Rayo megnehezíti majd a dolgunkat, de fel vagyunk készülve

A Real Madrid a LaLiga 26. meccsnapján, szombaton este 18:30-kor a Rayo Vallecano együttesével találkozik majd az Estadio de Vallecas-ban. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón szokás szerint Carlo Ancelotti állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A párharc

„Nehéz találkozóra számítok, mivel a Rayo nagyon jól teljesít idén, különösen hazai pályán. Biztosan megnehezítik majd a dolgunkat, de jól zajlottak az edzéseink és felkészültek vagyunk. Reméljük, hogy sikerül majd jól teljesítenünk.”

„Optimista vagyok. Alkalmazkodnunk kell a történésekhez. A szuperkupa óta nem igazán sikerült magunkra találnunk, de már úton vagyunk efelé. Az Alavés ellen jól játszottunk. Jól reagáltunk és a második félidőben voltak bíztató pillanataink. Az edzéseknek köszönhetően sokat fejlődtünk a hét során és remélem ez holnap Vallecasban is meglátszik majd.”

Asensio fontossága

„Sok jó képessége van, amit élvezettel ki is használ, és ez a csapatnak is jót tesz. Mostanában nagyon meggyőzően játszik, motivált és jó fizikai állapotban van. Már nem előszőr volt a csapat nyerő embere. Sokszor ő nyitotta meg azt a bizonyos gólcsapot és az Atlético elleni rangadót is ő döntötte el. Ezek nem pusztán gólok, hanem nagyon fontos gólok.”

Ancelotti-ahead-of-Rayo-Vallecano-match

Sérülések

„Bale nem fog játszani. Alabához hasonlóan izomproblémái vannak, ezért mindketten kihagyják a holnapi találkozót. Jövő héttől újra edzésbe állhatnak.”

Az első és a második félidő különbségei

„Ezt nehéz megmondani. Nem lehet fizikális probléma, mert akkor sem az első, sem a második félidőben nem játszanánk jól. Általában a második félidőre összekapjuk magunkat. Beszéltünk errő is és most a kezünkre játszik, hogy a Rayo lesz az ellenfelünk, mivel ők sok gólt szereznek a mérkőzéseik első 30 percében. Szóval holnap megpróbálunk majd egy jó startot venni.”

A Barcelona feltámadása

„Láttam mindegyik találkozójukat és jól játszottak. Nem könnyű a Napoli otthonában nyerni, de ők egy összeszedett játékot mutattak és sikerült győzniük. A Barcelona mindig versenyben lesz a bajnoki címért és ez az idei évre is igaz, még akkor is ha most hátrébb állnak. Meggyőzően játszanak.”

Változtatás a szerkezetben

„A szezon elején nem volt egy egyértelmű rendszerünk. Néha 4-4-2-es rendszerben védekeztünk, majd az Espanyol elleni vereséget követően elkezdtük mélyebbre tolni a védekezésünket. A kezdetekben ez működött is és nyertünk sorozatban 10 mérkőzést, ezt követően viszont egyre inkább nehezünkre esett kontrákat építeni ebből a mély védekezésből. Most gondolkodunk egy megoldáson, amivel előrébb húzhatnánk meg a védelmi vonalunkat, ezáltal már feljebb nyomást gyakorolhatnánk és így nagyobb kontroll alatt tarthatnánk a mérkőzést, amikor az ellenfélnél van a labda.”

Casemiro és Mendy pótlása

„Mit is mondhatnék? Erre akkor tudnék pontos választ adni, ha lennének barátságos mérkőzéseink, de sajnos nincsenek. Két döntő fontosságú találkozónk lesz a PSG elleni visszavágó előtt. Ha most sikerülne nyernünk a Rayo ellen, majd utána a Real Sociedad ellen is, az egy nagy előrelépést jelentene a bajnokságban. Az egyik játékos, aki pótolhatná Casemirót, az Kroos, és neki nem is lenne újdonság ez a poszt, mivel korábban már sokszor játszott ott."

"Mint mondtam már, hatalmas tapasztalattal rendelkező játékosaim vannak, így nem vagyok rákényszerülve, hogy előszőr mindent kipróbáljak. Tudom, hogy mit várhatok el tőlük ezeken a találkozókon, így még nem is gondolkodtam Casemiro vagy Mendy pótlásán. Előtte még van két döntőnk, amit meg kell nyernünk.”

Bajnoki cím vagy Bajnokok Ligája győzelem?

„Mindkettő fontos. Négy sorozat megnyerésének a reményében kezdtük a szezont. Ezekből eddig egyet, a Spanyol Szuperkupát meg is nyertük. A Király-kupát sajnos nem sikerült, de még versenyben vagyunk további kettőért. Fontos a győzelem, legyen szó a bajnokságról vagy a Bajnokok Ligájáról. A legfontosabb, hogy a szezon végét ne üres kézzel zárjuk.”

Merne fogadni a bajnoki címre?

„Nem szoktam fogadni, mivel semmi értelme. A bajnokságban jó úton haladunk, amiről nem szabad letérnünk.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

 

Ukrán-orosz konfliktus

„Az elnök úr és én is beszéltünk Luninnal és biztosítottuk a támogatásunkról. Tudjuk, hogy ez mennyire nehéz időszak, főleg neki. A háború egy borzalmas dolog, ezért a klub kitart mellette és amiben csak tudjuk, segítjük. Ennél többet nem tehetünk. Nagyon aggódik, mivel vannak hozzátartozói Kijevben. Az anyukája, a barátai, szóval természetes, hogy aggódik. Ez akaratán kívül kihat a lelkére. Az edzések egy időre elterelhetik a figyelmét ezekről a dolgokról. A profizmusa megkérdőjelezhetetlen, de érthetően befolyásolják a történések.”

A háborús helyzet

„Egyetértek Nadallal. Nagyon különös 2022-ben ilyeneket tapasztalni, de sajnos így alakult és sajnos ezen is gondolkodnunk kell. Meghatározza majd az életünket. Csak remélni tudom, hogy mielőbb sikerül megoldást találni, mert nagyon furcsa 2022-ben ilyenekkel foglalkozni. Már tapasztaltam hasonlót. A nagyapám az első világháborúban, az apukám pedig a második világháborúban szolgált és sok mindent meséltek. Ez egy igazán horrorisztikus helyzet.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…