Beharangozó: Real Madrid – Alavés: A cél az előny megtartása

A Bajnokok Ligájába tett kitérőt követően ma ismét egy bajnoki találkozó vár a Real Madridra a Santiago Bernabéuban, ahol az Alavés együttesét látja majd vendégül a listavezető.

Ma este 21:00-kor újabb bajnoki találkozó vár a Real Madridra és a Santiago Bernabéu közönségére, ahol az ellenfél Alavés lesz a LaLiga 25. meccsnapján. Carlo Ancelotti alakulatának fő célja ezúttal is a 3 pont bezsebelése, amivel a csapat tovább erősíthetné a vezető pozícióját a tabellán.

A királyi gárda már több mint egy éve nem talált legyőzőre hazai pályán a bajnokságban(22 mérkőzés, 15 győzelem, 7 döntetlen). Nem kérdés tehát, hogy a mai találkozón Ancelotti csapatának a célja ennek a sorozatnak a folytatása, az ellen az Alavés ellen, amellyel legutóbb még a bajnokság legelső fordulójában találkozott a Mendizorrozában és aratott 4-1 arányú sikert.

Real-Madrid-Alavés

„Ez a bajnokság egy kritikus szakasza és szeretnénk megőrizni az előnyünket” – mondta az olasz mester az összecsapást megelőző sajtótájékoztatón. A csapat két leggólerősebb játékosa, Karim Benzema (17 gól) és Vini Jr. (12 gól) egyaránt visszatért a keretbe a mai bajnoki találkozó alkalmával.

Az ellenfél

Az Alavés jelenleg 20 pont birtokában a tabella 18. helyét foglalja el. José Luis Mendilibar együttese az előző fordulóban a Valenciát múlta felül, annak a Joselunak a góljával, aki egyben a csapat leggólerősebb játékosa is 12 találattal.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK