Ancelotti: Vállalom a felelősséget a Párizsban történtekért

Az olasz mester az Alavés elleni mérkőzés előtt.

A mérkőzés:
„Egy jó időszakban lévő ellenféllel szemben lépünk pályára, amelynek megvan a saját identitása és amely komoly iramot diktál a meccsein. Mi viszont szokatlan pillanatban vagyunk, hiszen egy fájó vereség után állunk épp, ráadásul tisztában vagyunk vele, hogy nem teljesítettünk jól azon a meccsen. Most erre a találkozóra kell koncentrálnunk, mivel ez a bajnokság egy kritikus szakasza. Mi vezetjük a ligát és szeretnénk megőrizni az előnyünket.”

„Egy igazán versenyképes keretem van, de a klubnak és nekem is gondolnunk kell a jövőre, minden egyes évben meg kell próbálnunk tovább javulni. Ezt fogjuk megpróbálni a következő idényben is. Most egy megfelelően felkészült keret áll a rendelkezésemre. Mindenki jó formában van, én pedig megpróbálom a legjobb tudásom szerint kiválasztani a játékosokat minden egyes mérkőzésre.”

Ancelotti

Kevés gól:
„Tisztában vagyunk a problémával, sokkal pontosabbnak kell lennünk a kapu előtt, de visszakaptuk az első számú csatárunkat, Karimot, aki rengeteg gólt szerzett és jó néhányat előkészített. Épp csak visszatért a PSG elleni meccsre, de most már teljesen rendben van, segíteni fog nekünk.”

Vini Jr.: 
„Ugyanaz a gondja, mint a csapatnak, visszaestünk. Egy nagyon intenzív január van mögötte. A következő három hétben kevesebb meccsünk lesz, vissza fogja nyerni a formáját.”

Mendy és Casemiro lapjai a PSG ellen:
„Nem éreztem úgy, hogy bármelyik eset is sárgát ért volna, de ez már megtörtént, én pedig beszéltem Orsatóval. Úgy gondolta, hogy igazságos döntés született, továbbléptünk.”

Mbappé:
"Sok problémát okozott nekünk, most három hetünk van arra, hogy jobban felkészüljünk ellene."

Keret:
„A teljes keret rendelkezésre áll, ez pedig nagyszerű hír az idény hajrája előtt. Ha mindenki készen áll a játékra, akkor csak ki kell választanom 11 embert. A kulcs az, hogy mindenki jó formában legyen, így pedig nehéz dolgom legyen az aktuálisan legjobb 11 kiválasztásában. Én mindenesetre megpróbálom a tőlem telhető legjobban végezni ezt a feladatot.”

Bajnokok Ligája:
„Hogy őszinte legyek, nem játszottunk jól a PSG ellen. Általában briliánsan hozzuk ki a labdát hátulról, de most nagyon gyenge estét fogtunk ki. Javulnunk kell, de nem aggódom, mivel tudom, hogy milyen minőséget képviselnek a játékosaim, és megvan a személyiségünk ahhoz, hogy kilábaljunk ebből a helyzetből. Apró dolgokban kell jobbnak lennünk.”

Kritikák:
„A kritikák, amiket kapunk, jogosak, hiszen gyengén játszottunk Párizsban. Én vagyok a legkritikusabb. Nem jól közelítettük meg a meccset, ezért vállalom a felelősséget. A kritikát igazolni kell, meg kell érteni és tanulni kell belőle. Gyakran jogosak ezek, ilyenkor reagálni kell, de néha csak butaságok hangoznak el. A kritika jó dolog, általában szívesen fogadjuk.”

„Beszéltem az elnökkel és más klubvezetőkkel, ugyanúgy éreznek mint mi, fájdalmas volt a vereség. Szerintem ha őszinték vagyunk, elmondhatjuk, hogy nem mutattunk jó képet magunkról, ez az, ami a leginkább fáj. Az eredmény nem a legaggasztóbb az egészben, hiszen azt meg tudjuk fordítani. Az 1-0 nem olyan rossz, ez a legjobb, amit a meccsel kapcsolatban el lehet mondani.”

Magas letámadás:
„Beszéltünk erről a stábbal. Dolgozunk rajta, jobban kell teljesítenünk ebben, hogy már előbb vissza tudjuk szerezni a labdát, mint ahogy azt az elmúlt időszakban tettük. Voltak jó eredményeink a mélyebb letámadással, és talán elfelejtettük, hogy hogyan kell magasan letámadni. Újra meg fogjuk próbálni, hogy visszatérjünk ide a következő meccseken.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Morál a BL-meccs után:
„A szerda nagyon nehéz nap volt, a tegnapi már valamivel jobb, mára már visszatért a hitem, holnap pedig meg fogjuk nyerni a meccset.”

A BL megnyerése:
„Soha nem mondtuk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, mindig azt mondtuk, hogy küzdeni fogunk ezért. Úgy is versenyben voltunk kedden, hogy nagyon gyengén játszottunk a sorozat egyik legjobb csapata ellen, a következő találkozón pedig újra harcolni fogunk.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK