Ancelotti: 11 játékos mellett a Bernabéuval is szembe kell nézniük a visszavágón

Az olasz edző nyilatkozata a PSG ellen 1-0-ra elvesztett Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzést követően.

A mérkőzés
„Kegyetlenül megnehezítették a dolgunkat. A védelmünk egész jó volt, azonban amikor hozzánk került a labda, nem tudtuk azt kihasználni. Nagyon nehezen tudtunk ellenállni a PSG nyomásának a saját térfelünkön és ezért nem tudtunk tiszta helyzeteteket kialakítani. Képtelenek voltunk kihozni a saját térfelünkről a labdát, hogy utána azt eljuttathassuk a szélekre Asensióhoz vagy Vini Jr.-hoz, Benzemának pedig esélye sem volt labdát kapni. Erre nem lehet mit mondani. Ez most így alakult. A labda birtokában nem hoztuk azt, amit szerettünk volna.”

Benzema
„Amint mondtam már, Benzemának nem a fizikai állapotával voltak gondjai. Átadta magát a játéknak, majd 5 perccel a vége előtt lecseréltem, de nem voltak panaszai. A probléma azzal volt, hogy nem tudtuk a tervezett módon kiszolgálni. Nehezünkre esett helyzeteket kialakítani, amivel az esetek többségében nem szokott gondunk lenni, még akkor sem, ha magasan letámad az ellenfél. Optimista vagyok a visszavágóval kapcsolatban. Az első mérkőzésen a PSG volt a jobb, a visszavágón azonban jobban teljesítünk majd.”

Ancelotti-PSG-Real-Madrid

Orsato és Mbappé

„Igen, beszéltem Orsatóval, mivel véleményem szerint két olyan esetnél is lapot adott, ahol még csak szabálytalanság sem történt. Mendy a labdát találta el előszőr. Mbappé megállíthatatlan. Próbáltuk megfékezni, és Milião nagyszerűen védekezett ellene, azonban ő egy olyan játékos, aki mindig képes váratlant húzni és ezt most is megtette az utolsó percben.” 

„A középpályásainkra és a szélsővédőinkre helyezett nyomással a pálya minden pontján megszenvedtünk. Nem szoktak annyi labdát eladni a középpályás srácok, mint a mai napon. Javítanunk kell a hibáinkon, de a saját karakterünket nem tudjuk megváltoztatni. Sok esetben jól tettük a dolgunkat, ma azonban ez nem sikerült, de ez nem azt jelenti, hogy változásra lenne szükség. Tovább kell hajtanunk, hogy jobbak lehessünk.”

Hozzáállás

„Amikor azt mondom, hogy túl konzervatív, arra gondolok, hogy néha szerencsét kell próbálnod. Legyen az akár egy hosszú labda Courtois-tól. A képességeinknek nem volt ma nyoma a pályán, mivel szenvedtünk a nyomás alatt. A védelemben lehettünk volna agresszívabbak is, de nem voltunk eléggé konzervatívak a labdakihozataloknál, ahogy egyébként lenni szoktunk. Ma egyszerűen nem voltunk erre képesek.”

A visszavágóról eltiltott játékosok

„Nem ez lesz az első alkalom, hogy Casemiro és Mendy nélkül kell majd szerencsét próbálnunk. Jó csapatunk van és lesz kivel helyettesítenünk őket. Ez pusztán a játékosoknak probléma. A mainál egy meggyőzőbb játékra lesz szükségünk. Amint mondtam már, jól védekeztünk, viszont a labda birtokában nem tudtuk azt hozni, mint szoktuk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK