Vini Jr.: Sokat dolgoztam azon, hogy más szintre emeljem a játékomat

A 21 éves játékossal az uefa.com készített interjút a PSG elleni BL-meccs előtt. Vini mesélt a kemény nyári felkészülésről, Ancelotti bizalmáról, de kitért Karim Benzemával való kapcsolatára is.

Játékstílus és a Real Madrid

"Karakteres a játékstílusom. Nem félek hibázni, de ha ez mégis megtörténik, akkor újra megpróbálom. Mindig igyekszem élvezni a játékot. Úgy gondolom, hogy sokat fejlődtem az elmúlt években. Persze, még mindig hosszú út áll előttem és mindig van hova előrelépni, mert még fiatal vagyok. Nagyon szeretek tanulni, főleg olyan nagyszerű játékosoktól, mint akikkel a Real Madridnál együtt futballozhatok. Nagyon boldog vagyok, mert egy ilyen segítőkész közegben gyorsan megy a tanulás és a fejlődés. Ez pedig azért fontos, mert csak így tudom minél jobban segíteni a csapatot. Mindig is magabiztosan léptem pályára, de amikor elkezdenek jönni a gólok és a gólpasszok, akkor még fontosabb részévé válsz a csapatnak. Természetesen ez erősíti az önbizalmamat is. Ilyenkor mindennél jobban szeretnéd segíteni a csapatot, nem számít, ki az ellenfél."

Carlo Ancelotti

"Ancelotti egy nagyszerű edző, aki számos trófeát gyűjtött már be karrierje során. Egy olyan edző, aki szereti a fiatal játékosokat és bízik is bennük. Ez a bizalom nagyon fontos számunkra, mert ez ad számunkra is önbizalmat. Sokat beszél velünk, ami különösen fontos a fiatal játékosoknak. Emellett sok videót nézünk meg és sokat is játszik velünk. Nekünk, fiatal játékosoknak, mint én, Militao, Rodrygo, Camavinga sokat jelent ez a figyelmesség."

Tavaly nyári felkészülés

"Nagyon örülök, hogy jól sikerült a szezonkezdet, de úgy gondolom, hogy ennek a kulcsa a nyáron elvégzett munka volt. Sokat edzettem azért, hogy más szintre jusson a játékom. Több alkalommal is jó meccset játszottam idén, és ugyanígy szeretném folytatni a szezon hátralévő részében is. Főleg most, amikor a legfontosabb mérkőzések következnek."

"Sokat dolgoztam az állóképességemen, és azon, hogy fitt maradjak. Amint Madridba érkeztem elkezdtem diétázni, ez sokat segített abban, hogy a lehető legtöbbet ki tudjam hozni magamból. Erre tudatosan készültem, mert tudtam, hogy csak néhány napom lesz felkészülni a következő meccsre, miután visszajöttem a Copa Américáról. Úgy gondolom, hogy megfelelőn felkészültem. Mindig is ez a célom, de most ez egészen más volt, mert sokkal érettebb lettem, és tisztában vagyok azzal, hogyan fejlődhetek."

Karim Benzema

"Egy remek ember és egy nagyszerű játékos is egyben. Mindene megvan ahhoz, hogy segítsen engem és a csapatot. Sok tippet és tanácsot ad nekem, természetesen leginkább a pályán. Egy álmom vált valóra azzal, hogy Benzemával játszhatok egy csapatban. Korábban csak a videojátékokban láttam őt, de az, amit a valóságban tud, elképesztő. Egyetlen csatárral sem játszottam együtt, aki Benzemánál magasabb szintet képviselt volna. Kitűnik a játékosok közül és nagyon sokat ad a csapatnak. Ha nincs a pályán, megérezzük a hiányát. Amióta a Real Madridban játszom, Benzema támogat és segít abban, hogy megbízzak magamban. A pályán sokszor nyitunk üres területet egymásnak, igyekszünk, hogy a lehető legjobb legyen a kapcsolatunk, mert ebből a csapat profitál. Sokat segít abban is, hogy több gólpassz adjak és több gólt szerezzek.

150 meccs a Real Madridban

"21 évesen elérni ezt a számot a világ legjobb klubjában, egyszerűen felbecsülhetetlen érzés. Tudom, milyen fontos ez, még hosszú ideig itt szeretnék maradni és sok-sok rekordot meg akarok dönteni. Egy nagyszerű játékossá szeretnék válni, miközben a Real Madrid fehér mezét viselem."

"Természetesen követem a statisztikákat is. Amikor elértem a 100 meccset, akkor ott voltam a klub történelmének négy legfiatalabb játékosa között. Ez nagyon fontos. Mindannyian legendák, akik számos remek meccset játszottak a Real Madridban: Raúlról, Camachóról és Casillasról van szó. Nagyon megtisztelő számomra, hogy én lehetek a negyedik a sorban."

Forrás: uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK