2022. August 16., Tuesday

Mauricio Pochettino: Maximálisan bízom a csapatomban és a szurkolókban

  • K. Matyi
  • Feb. 14, 2022, 9:13 p.m.
Kedden este 9 órakor a PSG a Real Madrid együttesét fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A találkozó előtt a párizsiak részéről Mauricio Pochettino nyilatkozott.

A mérkőzés

„A Real Madrid a világ egyik legnagyobb klubja, elég figyelembe venni a történelmüket és a megnyert címeket. A 13 BL-győzelem nem csak a játékosoknak vagy az edzői stábnak köszönhető; ez a klub egyik erőssége. Amikor trófeákat nyersz, az több tényező eredménye, különösen ebben a sorozatban. Nincsenek favoritok. A két csapat kvalitásai alapján ez egy BL-döntő is lehetne. A Paris Saint-Germain bízik benne, hogy megnyeri a trófeát, mi is harcolunk érte. Ezen cél elérése érdekében a csapat erősödött a nyár folyamán, én pedig maximálisan bízom a játékosaimban és a szurkolóinkban. Ebben a párharcban azonos szinten állunk.”

Real Madrid

„Mindig tisztelned kell a Real Madridot. Elképesztően erősek, ez azt jelenti, hogy mindig összeszedik magukat, amikor igazán számít. Nehéz időszakot éltek át a hazai porondon, de a Bajnokok Ligájában remekeltek anélkül, hogy különösebben jól kellett volna játszaniuk. Egységesek és megvan bennük a vágy, hogy egymásért küzdjenek. Jó dolog az, ha szépen játszol, de az effajta erősségre is szükség van.”

Mauricio Pochettino

A csapat mentalitása

„A csapat rendben van; nem kell a formáról beszélnünk. Nagyon motiváltak vagyunk erre a mérkőzésre; minden játékos nagyon motivált. Messi jó formában van és láthatóan megvan benne a vágy. Ez egy nagy este lesz számára, az ő tehetségével és tapasztalatával.”

Felkészülés

„Szeretnénk kitisztítani a fejünket és biztosak akarunk lenni abban, hogy helyesen cselekszünk. Megoszthatunk néhány dolgot a játékosokkal annak érdekében, hogy mindenki egyetértésben dolgozzon, de a legfontosabb az elmúlt három nap edzései során az volt, hogy biztosak legyünk abban, hogy jó irányba haladunk. Ez a kulcs, mivel a tehetség már megvan. Úgy vélem, hogy a képességeinkkel kihasználhatjuk a Real Madrid gyengeségeit és ellensúlyozhatjuk az erősségeiket.”


Hozzászólások

Tabella