Benzema: Azért vagyok itt, hogy segítsek a csapatnak

A Real Madrid játékosai közül Karim Benzema állt az újságírók rendelkezésére a PSG elleni összecsapás előtt.

„Nem egyszerű, amikor nem léphetsz pályára. Éjjel-nappal dolgoztam otthon és Valdebebasban is azért, hogy készen álljak erre a meccsre. Mentálisan felkészültem, de meg kell néznünk, hogy hogy érzem magam a pályán. Azért vagyok itt, hogy segítsek a csapatomnak. Ez egy nagyon fontos meccs, amin ha pályára lépek, a tőlem telhető maximumot fogom nyújtani. Mindig is hajszolni fogom magam a csapatért, de nem erőltetek semmit, hiszen ha ismét megsérülök, akkor az nem tesz jót a Real Madridnak.”

„Nagyon sok időt töltöttem rehabilitációs munkával, és most már sokkal jobban érzem magam. Most lesz edzésünk, meglátjuk, hogy érzem magam. Ha jól, akkor játszani fogok. Az edzés után hozzuk majd meg a döntést. Egy különleges meccs vár ránk, hiszen ez a Bajnokok Ligája. Mindig jó érzés Franciaországba érkezni, különösen a válogatottal, de most a klubomat képviselem itt. Az emberek nagyszerűen bánnak velem, ezért ki kell mennem a pályára és jól kell teljesítenem. Ezt várják el tőlem.”

„Nem gondolom, hogy a csapat függene tőlem, hiszen nélkülem is tudtak mérkőzéseket nyerni. A legfontosabb, hogy mindent beleadtam, hogy itt lehessek. Remélem, hogy 100 százalékosan térhetek vissza. Nem vállalhatunk semmiféle kockázatot, hiszen az idény még nagyon hosszú.”

„Messi egy nagyszerű játékos, akitől az emberek Franciaországban több gólt várnak. Nagyon sokat tud a futballról, sokszor játszottunk már egymás ellen, amikor még a Barcelona labdarúgója volt. Ha róla beszélünk, akkor a beszélgetés témája csakis a futball lehet.”

„Nagy meccs vár ránk, különleges lesz Mbappé ellen pályára lépni, hiszen a válogatottban egymás mellett játszunk. A legfontosabb azonban, hogy a saját meccsünket kell játszanunk és meg kell nyernünk a meccset. Remélem, hogy jó meccse lesz és tudásához mérten teljesít majd. Fiatal még, de briliáns játékos.”

„Számomra semmin sem változtat, hogy megváltozott az idegenben lőtt gólokra vonatkozó szabály. Azért vagyunk itt, hogy nagyszerűen teljesítsünk, mindent bele kell adnunk, hogy megmutassuk, mire is vagyunk képesek. A legfontosabb, hogy csak a saját játékunkra koncentráljunk, megpróbáljunk gólokat szerezni és megnyerni a mérkőzést.”

„Neymar világklasszis játékos. Nem tudom, hogy teljesen egészséges-e, de ha játszik, akkor erősebbek lesznek. A mérkőzés kimenetele nem egyetlen játékoson múlik, de Neymar, ahogy Messi is, nagyon jó és erős játékos.”

„Bármelyik csapat képes megnyerni ezt a párharcot és képes eljutni a döntőig. Ez is egy mérkőzés, 90 percnyi futball, és csak az egyik csapat nyerhet. Nincsenek esélyesek, favoritok a mai modern futballban.”

„Egy ilyen mérkőzés előtt koncentráltnak kell lenned, fel kell készülnöd a futballra, élvezned kell azt, hogy a pályán vagy, segítened kell a csapatodnak, de mindenekelőtt boldognak kell lenned. Némi szerencsére is szükséged van, de a legfontosabb, hogy mindenki jól teljesítsen.”

„A PSG nagyon jó csapat, topjátékosok alkotják a keretüket. A francia bajnokságban azonban nem mindig tudják a saját játékukat játszani, mivel a legtöbb ellenfelük visszaáll védekezni. Ez néha nem túl jó érzés, türelmesen kell játszaniuk. Ettől függetlenül nagyszerű a keretük. Van néhány igazi egyéniség a csapatban, de együtt is jók védekezésben, a középpályán, illetve jó kapusaik vannak. Nem mondhatjuk, hogy nem játszanak szép futballt, és azt sem, hogy szenvednek. Egy olyan csapatról beszélünk, amelyik mindig képes szintet lépni a saját játéka tekintetében.”

„Nem egyszerű olyan csapatok ellen játszani, akik beállnak védekezni. Amikor nincs meg az a kicsike szerencse a gólszerzéshez az első 15 percben, akkor egyre idegesebbé válunk és a gólok nem jönnek. Ezért is veszítettünk pontokat, de még mindig vezetjük a bajnokságot, a csapat pedig elég jó ahhoz, hogy ez így is maradjon.”

„Jelenleg csak a Real Madridra koncentrálok. Minden egyes évben keményen dolgozok, ez a jövőben is így lesz. Még korai arról beszélni, hogy Franciaországban fejezem-e be a pályafutásomat. Boldog vagyok Madridban, és továbbra is hiszem, hogy ez a világ legjobb klubja.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK