Lilian Thuram: A PSG a párharc esélyese

A generációjának egyik legjobb védőjeként ismertté vált Lilian Thuram beszélgetett a MARCA újságírójával a PSG – Real Madrid BL-mérkőzés előtt. A beszélgetés alkalmával a párharc mellett szóba került Benzema és Zidane is.

„Ha ennek a párharcnak van esélyese, akkor az szerintem a PSG. Ha ott van a csapatodban Messi, Mbappé és Neymar, akkor nagyon, nagyon nehéz elveszíteni egy meccset vagy egy párharcot, mivel ők a világ legjobb játékosai. Ha nálad vannak ezek a játékosok, akkor a logikus végkimenetel az, hogy nyersz. Messi rengeteget jelent, nem igaz? Aztán ott vannak a világ legjobb kapusai, az egyik legjobb középső védő a világon, Marquinhos, aztán Kimpembe… Szóval úgy gondolom, hogy a PSG az esélyes.”

„Mbappé? Ha a világfutballban ikonnak számítasz, akkor teljesen mindegy, hogy melyik országból jöttél. Már most is a fiatalok példaképe, de abban a pillanatban azzá válsz, hogy a legjobb lettél, ahogy ő is. A jövője bonyolult kérdés. Minden játékos a nagy klubokban akar játszani. A Real Madrid ilyen. A PSG és a Manchester City is. Aztán azt, hogy ő meddig játszik a PSG-ben, csak ő maga tudja.”

„A PSG-nek hiányoznak a trófeák. A BL. Sok címet nyertek már. Szomorú, hogy csak a győztest jegyzik meg, így ha nem nyersz, akkor semmit nem tettél. De én másképp gondolkodom. Az embereket emlékeztetni kell a realitásokra, meg kell állítani a hazugságokat. A PSG egy nagyszerű klub, két évvel ezelőtt döntőt játszottak, igazságtalan elvárni egy klubtól, hogy egyből a csúcson legyen, amelynek nincs olyan történelme mint a Real Madridnak vagy a Barcelonának. Voltak már elődöntőben, döntőben, hamarosan meglesz a trófea.”

„Zidane nem lepett meg. Akit meglepett, annak előtte is problémája volt vele. Az embereket megtéveszti a tekintete. Eléggé csendes figura, nem beszél sokat. De én ismerem őt, játszottam vele, fiatal kora óta ismerem, óriási karakter. Mindig elképesztően motivált volt, folyamatosan javult a karrierje alatt, intelligens volt, folyamatosan megfigyelte és tanulta, hogy miként lehetne jobb. Ha ezek megvannak benned, akkor az azt jelenti, hogy ha elkezdesz edzőként dolgozni, akkor alkalmazod is a őket. Én láttam az egész folyamatot, okosan csinált mindent, igazi vezér.”

Madridstore.huKattints a vasárnapig tartó Valentin-napi akcióért!

„Karim sem lepett meg, 19 éves korában ismertem meg, már akkor feltűnt az intelligenciája. Ez az, ami megteremti a különbséget. A kiemelkedő játékosok jobban értik a játékot, a mozgásokat, más a hozzáállásuk. Én régóta mondom, hogy nagyon fontos lesz a válogatott számára, és így is lett. De ez nem meglepő, ő egy erős karakter. Ennyi. Ez emeli ki a nagy bajnokokat. Semmi nem tántorítja el őket. A megpróbáltatásoktól csak erősebbek lesznek. Ezt látom rajta is. A nyugalmat.”

„Ha egy futballcsapatról van szól, akkor van egy edző, aki meghozza a döntéseket, és érdekes, hogy most Karim is a válogatott tagja. Az emberek, akik szeretik a focit, örülnek, hogy ő is ott van, ez most a legfontosabb. A bajnokok életének része a kritika. Vannak, akik kritizálnak, vannak, akik imádnak, de a legfontosabb az, hogy játékosként döntő fontosságú. A lehető legjobb választ adta a kritikusainak.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK