Egytől egyig: Villarreal – Real Madrid (0-0)

Zsinórban immár ötödször nem sikerült begyűjteni a 3 pontot a Villarreal otthonában, de azt azért elmondhatjuk, hogy nem volt izgalmaktól mentes ez a gólnélküli döntetlen. Jó szokásunkat megőrizve ezúttal is megpróbáljuk értékelni a főszereplők teljesítményét, összefoglalni a látottakat. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok 

Villarreal – 6,2 (szerkesztői pontszám: 6)
Kifejezetten jó első félidőt tudhatott magának Unai Emery alakulata, támadásokkal tarkítva néha-néha domináns játékukat. Elsősorban a csapat jobb oldala ficánkolt, ami a madridi összeállítás láttán azért korántsem nevezhető meglepőnek. Legközelebb a gólhoz szintén az első játékrészben jártak, egy kavarodás után kapufáig jutottak. A második játékrészben nem tudtak ugyanúgy ránőni a madridiak fejére, sőt sokkal inkább játszottak alárendelt szerepet. Összességében az egy pont számukra hízelgőbb, és a legnagyobb szerepe az eredmény megtartásában bizony Rullinak volt. És hogy még egy játékost kiemeljek: Chukwuezéből gyakorlatilag világklasszist csinált a bal oldalunk, de szerencsére a nigériai olyan hatékony volt a tizenhatoson belül, mint Marcelo védekezésben. 

Real Madrid – 5,8 (szerkesztői pontszám: 6,5)
Egy hangyányival azért én jobbnak éreztem kedvenc csapatunkat, mint ti, de lehet, hogy csak a vajszívem miatt… Az első félidőben mutatott játékkal azért nekem is voltak problémáim, főleg a bal szélen mutatott, védekezésnek sem nevezhető produktummal. Helyzeteket sem nagyon alakított ki a csapat, de a második félidőben már igencsak ide billent a mérleg nyelve, és a Villarrealnak akkor sem lehetne egy szava sem, ha 0-1 vagy 0-2-vel ér véget a mérkőzés. Nem tetszett, hogy felültek a játékosok az ellenfél provokációjának, az pláne nem, hogy partnerek is voltunk sokszor ebben. Az, hogy így elszabadultak több ízben is az indulatok, nagyban köszönhető a játékvezetőnek, aki közel sem konzekvensen hozta döntéseit – pedig megfékezhette volna az egészet. Mindenesetre örüljünk, hogy sérülés nélkül sikerült lehozni. No de visszakanyarodva: volt az a Bale kapufa, Asensio veszélyes lövései, majd Jović is megpöccintette a felsőlécet. A próbálkozások azért megvoltak, még úgy is, hogy a játék sokszor döcögött. Bízzunk benne, hogy kedden minden bemegy, ami ma a zsákban maradt. 

Játékosok

A Real Madrid legjobbja címre ezúttal én is Rullit nevezném sajnos, és mivel madridi oldalon nem volt kifejezetten kiemelkedő teljesítmény, így nem választok külön legjobbat. 

Thibaut Courtois – 7,5 (szerkesztői pontszám: 7,5)
Madridi oldalon talán senki sem teljesített jobban nála, még úgy sem, hogy azért rengeteg dolga nem akadt. Kaput az ellenfél csak kétszer talált, ebből egyszer volt szükség komolyabb védésre tőle. Egyébként tökéletesen együtt élt a játékkal, éber volt, érkezett, amikor kellett. 

Dani Carvajal – 5,9 (szerkesztői pontszám: 6,5)
Tudom, hogy mindenkire mérgesek vagytok a döntetlen, valamint a nem domináns játék miatt, de Carvajal azért ennyire nem volt gyenge. Volt egy nagy mentése még az első félidőben fejjel, és Casemiro után ő szerelt a legtöbbször. Jó, az a megmozdulása nem volt túl szimpatikus, amikor arcon rúgta labdával a Villarreal támadóját, és én is elítélem az ilyesmit – és pontosan erről írtam korábban, ezeknek lehetett volna elejét venni játékvezetői szemszögből… A játéka viszont egészen rendben volt, főleg védekezésben. Támadásügyileg azért ő sem remekelt, és eladott labdája is akadt szép számmal. 

Éder Militão – 6,7 (szerkesztői pontszám: 7,5)
Egészen biztos, hogy a brazil védő félig gép. Nem létezik más forgatókönyv. Az egyik legstabilabb pontja ennek a csapatnak, és sokszor még Ramos szellemét is meg-megidézte azzal, hogy az ellenfél tizenhatosán belül kolbászolt egy-egy támadás alkalmával. Hátul viszont, über-brutál… A Nimbus-2000 kutyafüle hozzá képest, ha seprűkről beszélünk: 11 (!) alkalommal tisztázott a kapu előterében. Brutális. Ha őszinte akarok lenni, rajta kívül kevesen érdemelték volna meg a meccs legjobbja címet. 

David Alaba – 6,5 (szerkesztői pontszám: 6,5)
Szintén biztos pont, méh úgy is, hogy a legtöbbször a brazil mutatói sokkal hangzatosabbak és ütősebbek. Alaba is jól helytállt a védelem tengelyében, kivette a maga részét a defenzív munkából. Sokszor játszott összekötő szerepet a védelem és a középpálya között, ezt a passzainak száma is jól mutatja, hiszen nála többször csak Kroos mozgatta a játékszert. A pontossága pedig figyelemreméltó: 98,8%, ami azt jelenti, hogy egyetlen átadást rontott csak el. 

Marcelo – 5,1 (szerkesztői pontszám: 4)
Jajj, Marcika… Imádás van, tényleg, kevés olyan labdarúgó van a mai futballban, aki annyira meg tudja dobogtatni a szívem pusztán a pályán való jelenlétével, mint te. De legyünk őszinték: elkoptak azok a végtagok, rozsdásodnak az izületek, és ezt a sebességi fokozatot már nem tudod tartani. Amit te leraktál az asztalra, azt nem fogják überelni a posztodon még évtizedekig, és senki sem veheti el tőled, mint ahogy a madridizmusod sem. De a csatát ma csúnyán elveszítetted a pályán. Labdaszerzés és szerelés nélkül hoztad le azt a 82 percet, mely során az ellenfél jobb oldala volt a legaktívabb és legveszélyesebb. Sajnos ez beszédes mutató. Támadásban azért megvan az esszenciája a Vinivel alkotott duónak, de ezúttal ez is kevés volt a védekezésbeli hiányosságok ellensúlyozására. 

Casemiro – 6,1 (szerkesztői ponszám: 7)
Gondolhatjátok, hogy durvábban szórom a pontokat, mint nagyi a porcukrot a lekváros kiflire, de Case ezúttal megérdemli. Övé a legtöbb labdaszerzés, tisztázott is emellett többször is, és volt az a kifejezetten jól irányzott hosszú átadása Bale felé, amiből egészen könnyen gól születhetett volna, ha a walesi nem a padon vagy a lelátón tölti az idény eddigi részének 95 százalékát. 

Toni Kroos – 6,3 (szerkesztői pontszám: 6,5) 
Hozta a tőle megszokott stabil játékot, amit igazából álmából felkelve is tudna már – extrát nem tudott beletenni. Neki volt a legtöbb passza, 94 százalékos pontossággal tette a dolgát, belefért 3 kulcspassz, valamint egy kaput eltaláló lövés is. Azért egy gól még jólesett volna tőle. 

Fede Valverde – 5,9 (szerkesztői pontszám: 6)
Örültem annak, hogy végre a kezdőcsapatban kapott helyet – egyrészt mert nagyon ráfért már az önbizalmára, másrészt pedig azért, mert Modrić így pihenhetett egy kicsit a PSG elleni összecsapás előtt. Valverde lendületes játéka sokszor volt jótékony hatással a csapatra, volt egy nagyon jó labdaszerzése is, amiből az első félidő legkomolyabb madridi helyzetét alakította ki. Ezen kívül viszont hosszú-hosszú percekre beleszürkült a mezőnybe, a lehetőségével pedig nem tudott igazán élni. 

Marco Asensio – 5,7 (szerkesztői pontszám: 6,5)
A támadóhármasunk egyik legaktívabb és legveszélyesebb tagja volt a spanyol. Sokszor ráaggattuk már, hogy mindig a biztosra játszik, visszapasszokra, nem vállal kockázatot, nem húz váratlant. Nos, ma azért próbálkozott, többször is próbálta magát tisztára játszani, megverni az emberét egy az egyben, és bizony lövéseket is láthattunk tőle. Veszélyesen középre tett labdájából is akadt legalább 3. Jót tett neki az a győztes gól. 

Vini Jr. – 6,5 (szerkesztői pontszám: 6,5)
Hasonló teljesítményt tett az asztalra, mint Asensio, viszont lövéssel többször próbálkozott, valamint pontatlanabbul passzolt. Egy az egyezésbe is többször ment bele, de az is igaz, hogy az ellenfél provokációjának (na meg a játékvezetői döntéseknek) is ő volt az egyik legnagyobb áldozata. Sajnos nem jól mérte fel a helyzetet, már az elején látni lehetett, hogy a játékvezető engedi a durvább játékot, így azzal, hogy „dobálta” magát, gyakorlatilag saját magának generálta a fájdalmat. Ettől függetlenül egy büntető elmaradt, hiszen Albiol teljesen szándékosan könyökölte le. 

Gareth Bale – 5,6 (szerkesztői pontszám: 6)
Ahhoz képest, hogy mennyi időt töltött pályán kívül, és hogy nem a saját posztján kellett bizonyítania, nem volt rossz meccse. Az látszott, hogy tud ő még veszélyes lenni a kapura, még akkor is, ha a helyzeteit nem sikerült kihasználnia – ez utóbbi azért nem meglepő, egy támadónak önbizalomra van szüksége, amit csak akkor tud „építeni”, ha játszik. Jó volt azért a pályán látni őt is. 

Cserejátékosok

Luka Jović – 5,6 (szerkesztői pontszám: 6)
Peches egy játékos, annyi szent. Nagyon nagy csattanó lett volna, ha ő szerzi meg a meccs győztes gólját, és ő volt az, aki ehhez a legközelebb is járt, de emelése sajnos csak a felső lécre volt elegendő. Abban biztos vagyok, hogy ő már sosem fog kiteljesedni Madridban, erre nem is lesz ideje, de azt is hiszem, hogy képes lenne segíteni a csapatnak, ha több lehetőséghez jutna egy olyan rendszerben, ami képes kihasználni az ő erősségeit. 

Rodrygo – 4,6 (szerkesztői pontszám: 5)
Összesen 6 passza volt, annak fele pontatlan… Lassan elveszíti a harcot Asensióval szemben a jobbszélső posztján, de ez az elmúlt hetek alapján nem is meglepő. 

Luka Modrić – 6 (szerkesztői pontszám: 6)
Tőle már 9 passzra futotta, és mindegyik csapattársat talált! Mindenesetre az ő passzainak száma jól jelzi, hogy milyen volt a csapat utolsó 15 perce… 

Madridstore.huKattints a vasárnapig tartó Valentin-napi akcióért!

Hazard és Nacho kevés időt töltöttek a pályán ahhoz, hogy érdemes legyen pontot is osztani nekik, de azt mindenképp meg kell említeni, hogy Hazard nevéhez fűződik a meccs egyik legnagyobb előkészítése, Jovićot ő ugratta ki a mérkőzés végén – Nacho pedig a kipattanóra érkezett, de csak Rullit találta el. 

Edzői teljesítmény

Carlo Ancelotti – 4,9 (szerkesztői pontszám: 4)
Itt most nagyjából egyetértünk. Nem az egész meccset taktikázta el, de azért voltak komoly hibái. Ilyen például Marcelo kezdetése, hiszen várható volt, hogy a Villarreal és Chukwueze erre építeni fog, és be is jött nekik. A kezdőcsapat többi része egyébként teljesen rendben volt, én Bale játszatásában sem találtam túlságosan sok kivetnivalót – de azért aggasztó, hogy Benzema nélkül ennyire nincs játéka a csapatnak. Az viszont, hogy milyen érzékkel, vagy leginkább érzék nélkül nyúlt bele a játékba, az szembetűnő volt. Cseréi után gyakorlatilag minden veszély elhárult a Villarreal háza táján, teljesen impotenssé vált ugyanis az olasz csapata.  

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK