Ancelotti: Kis szerencsével a gól is összejöhetett volna

0-0-s döntetlent játszott a Real Madrid a Villarreal együttesével a spanyol bajnokság 24. fordulójában. A találkozó után Carlo Ancelotti nyilatkozott a sajtó munkatársainak.

A mérkőzés

„Kíméletlenebbnek kellett volna lennünk a kapu előtt. Kis szerencsével gólt is szerezhettünk volna ma. Háromszor kerültünk egy az egy elleni szituációba az ellenfél kapusával, két alkalommal a kapufát találtuk el… Aggódnék, ha a csapat nem alakított volna ki helyzeteket. Azonban a lehetőségek megvoltak, igyekeztünk minél többet kialakítani, egyszerűen pontosabbnak kell lennünk.”

„Az első félidőben kissé aggódtam, mert a csapatból látszólag hiányzott az elkötelezettség, az akarat vagy az agresszió. A védekezésünk gyökeresen megváltozott a második félidőben. Sokkal többször szereztük vissza a labdát és több lehetőségünk volt arra, hogy gyorsan kijátsszuk hátulról.”

Fejlődés a második játékrészben

„Nyilvánvaló volt, hogy mi hiányzott az első félidőben, mert a csapat eléggé gyengén védekezett. Nem voltunk eléggé agresszívak a kétes helyzeteknél, a párharcok során, az egy az egy elleni szituációkban. Ez az oka annak, hogy a Villarreal irányíthatott az első játékrészben. A második félidő már más tészta. A csapat agresszívabb volt abda nélkül és ez kulcsfontosságú volt.”

Carlo Ancelotti

Bale

„Komoly sérülést szenvedett szeptemberben, miután visszatért és sokáig tartott, míg felépült. Szenvedett azzal, hogy megfelelő fizikai állapotba kerüljön a további problémák elkerülése érdekében. Ennyi történt. Fontos volt számára, hogy ma lehetőséget kapott. Bizonyította, hogy itt van és elkötelezett.”

„Várnunk kell, meglátjuk, mi történik a következő két nap folyamán. Remélhetőleg mindenki bevethető lesz. Bale ma megkapta a lehetőséget és élt is vele. Megérdemelte volna, hogy gólt szerezzen, veszélyesen játszott. Pontosan azt tette, amit kértem tőle.”

Vitatott szituációk

„Viníciusnak meg kell értenie, hogy néha történnek ilyenek és neki a játékra kell koncentrálnia. Jó meccse volt és nem kellene ilyesmikre pazarolnia az energiáját.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…