Ancelotti: Ezeket a játékosokat nagyon motiválja a győzelem

Szombaton délután a Real Madrid a Villarreal együtteséhez látogat a spanyol bajnokság 24. fordulójában. A kulcsfontosságú összecsapás előtt Carlo Ancelotti Bale-ről, Benzema felépüléséről és a PSG elleni mérkőzésről is szót ejtett szokásos sajtótájékoztatóján.

A mérkőzés

„A Villarreal nagyon jól teljesít, jó formában vannak és minőségi játékosok alkotják a keretet. Nehéz mérkőzés lesz, mint mindig, de biztosak vagyunk benne, hogy jól fogunk teljesíteni.”

„Számunkra a Villarreal elleni találkozó a fontos. Jó helyen állunk a bajnokságban és folytatnunk kell a pontszerzést, mert erős a verseny. A lehető legjobb csapatot fogom pályára küldeni a győzelem érdekében, aztán lesz időnk felkészülni a PSG elleni összecsapásra. Remélhetőleg Neymar és Benzema is pályára léphet majd, így a lehető legszórakoztatóbb mérkőzést láthatjuk.”

Győzni akarás

„Ezeket a játékosokat motiválja a győzelem, főleg a korábbi sikereik után. Ha megízleled a sikert, az újabb győzelmekre motivál. A hatalmas motiváció az oka annak, hogy ennyi mindent nyertek karrierjük során.”

Benzema bevethető lesz a PSG ellen?

„Jó érzésünk van Karimmal kapcsolatban. Még egyéni munkát végez és várnunk kell arra, hogy a többiekkel dolgozhasson, amire vasárnap vagy hétfőn kerülhet sor, csak ezután hozhatunk döntést vele kapcsolatban. Addig nem mondhatok semmit. Az általános érzésem nekem és az orvosoknak is pozitív. Mindig azt vallottuk, hogy a játékosok egészsége az első. Nem vállalunk kockázatokat. Karim játszani fog, ha úgy véljük, kockázat nélkül megteheti. Ha Karim pályára lép kedden, az azért lehet, mert nincsenek kockázatok.”

Jović

„Sokkal jobb most, hogy felépült a koronavírus-fertőzés után. Jól teljesít az edzéseken és a Granada ellen is jól szerepelt, megvan az esélye, hogy holnap is lehetőséghez jut. Ez azon múlik, hogy milyen hozzáállással várjuk a mérkőzést. Ha olyan játékosra van szükségünk, aki a tizenhatoson belül kiemelkedően teljesít, akkor játszani fog, ha a labdatartást tartjuk szem előtt, akkor más kap lehetőséget.”

Mendy és Valverde

„Mendy jól teljesít, de holnap még nem játszhat. Úgy vélem, keddre már rendben lesz. Tegnap már egy keveset edzett a társaival is és jól érzi magát. Szeretnék-e több lehetőséget adni Valverdének? Természetesen.”

Ancelotti játékstílusa

„A stílusom a játékosaimhoz igazodik. Számomra két fontos dolog van a futballban: az esztétika és a gyakorlás. Utóbbi egy kollektív elkötelezettség, mivel a csapatnak együttesen, odaadóan kell küzdenie; az esztétika már egyénileg a játékosokra vonatkozik. Ha minőségi játékosokkal dolgozol, azt meg is kell mutatniuk. Ha ez a két dolog megvan és képes vagy kombinálni, sikeres lehetsz. Az esztétika az egyén kvalitásait hivatott kifejezni. Ez a személyes véleményem.”

Carlo Ancelotti

Vini Jr.

„Pihenésre volt szüksége. Adtam neki egy extra pihenőnapot, mert a január nagyon kemény hónap volt számára. Jól teljesít. Motivált, és véleményem szerint képes úgy teljesíteni, ahogy az idény korábbi szakaszaiban.”

Isco

„Ugyanez vonatkozik rá is. Nehezebb volt számára ez az idény, mert kevesebb lehetőséget kapott, de úgy gondolom, hogy a szezon utolsó szakaszában mindenki motivált. Jól teljesít az edzéseken és fontos játékos számunkra.”

Bale

„Jó kapcsolatot ápolok Bale-lel. Elkötelezett, jól teljesít az edzéseken. Azonban egy dolog az, amit az edzéseken látunk és más az, amit egy mérkőzésen. Arra alapozhatok, amit edzésen látok, és úgy hiszem, készen áll a játékra. Bizonyára felmerül a kérdés, hogy eddig miért nem adtam neki lehetőséget. Nemrégiben, miután felépült a sérüléséből, nehezen került megfelelő fizikai állapotba. Az utóbbi 15 napban egy olyan játékost láttam, aki intenzitással, de kevesebb kockázattal edzett. Ezt követően lehet számításba venni, de az alapján, amit az edzéseken láttam, készen áll.”

  A keret kezelése

„Rotálnunk kell. Ezt tettem, néha kényszerből, de véleményem szerint a legtöbben lehetőséget kaptak, valaki többet, valaki kevesebbet. Hátul Lucast és Carvajalt váltogattuk. Nacho sokat játszott és Marcelo is több lehetőséget kapott. A középpályán Valverde és Camavinga is játéklehetőséghez jutott. Asensiót és Rodrygót is rotáltuk, néha pedig Hazard játszott a jobb oldalon. Sok sérülés gyötört bennünket, ahogy másokat is, így változtatnunk kellett. A fásultság miatt nem rotáltam a játékosokat, de nem gondolom, hogy fáradtak lennének.”

A PSG extra pihenőnapja

„Nem látok sokat ebben az egyetlen plusz pihenőnapban, mert ez előny és hátrány is lehet a csapat számára. Nekünk három és fél nap áll rendelkezésünkre. Minden időnk meglesz arra, hogy felkészüljünk a keddi találkozóra.”

A játékosok a háromnaponta vagy a hetente játszott találkozókat preferálják?

„Remek kérdés. Nem tudom. Ha a csapat jó formában van és jól teljesít, háromnaponta játszani kifizetődő lehet. Ha a csapat fáradt és pihenésre van szükség, talán az segít, ha hetente egyszer kell játszani. Amikor az edzőnek van egy teljes hete, nagyobb az esélye a hibázásnak, néha a túl sok víz csak megöli a növényt.”

PSG

„Nem nagyon beszéltünk még a keddi találkozóról. Nem néztünk videókat sem, vagy ilyesmi. Egyedül a Villarreal kvalitásait és gyenge pontjait vizsgáltuk. A visszavágó kemény lesz számunkra, mert remekül felkészülnek az ilyen találkozókra.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK