Asensio: A közönség bízott bennünk, én pedig szerettem volna ezt egy góllal meghálálni

A Real Madrid csapatkapitánya, Marcelo és a mérkőzést eldöntő gól szerzője, Asensio nyilatkozott a Granada elleni 1-0-s sikert követően.

Marcelo

A találkozó

„Már elég hosszú ideje vagyok itt, hogy tudjam, nincsenek egyszerű mérkőzések. Már az első perctől kezdve megnehezítették a dolgunkat, de higgadtak maradtunk és végül meg is lett a három pontot jelentő találat. Őszintén szólva ez egy nagyon különös találkozó volt. Az első félidőben nehezünkre esett olvasni a Granada játékát, de a végén nyugodtak maradtunk, többet birtokoltuk a labdát, többet passzoltunk és megszereztük a vezetést. Asensiónak hihetetlen rúgótechikája van.”

„Boldog vagyok. Köszöneten kívül mást nem is mondhatnék a Real Madrid szurkolóinak az eddig itt töltött 15 évemben tapasztalt szeretetért. Ez egy újabb csodás este volt. Rengeteg szép estében volt itt részem, álló tapssal és a rajongók szeretetének melegével, ami lenyűgöző érzés.”

A bajnokság

„A LaLiga mindig az utolsó mérkőzés után dől el. Az elmúlt években már jó párszor tapasztalhattuk ezt. Jó helyzetben vagyunk, jó mentális állapotban, keményen dolgoztunk, még a labda nélkül is, mostantól pedig már csak a következő mérkőzésre összpontosítunk.”

A csapat

„A csapat sokkal több a pályán lévő 11 játékosnál. Egyesek nyilván több lehetőséget kapnak mint mások, de már elég érettek vagyunk hozzá, hogy tudjuk, hogy a csapatért dolgozunk és azért, hogy készen álljunk, amikor az edzőnek szüksége van ránk. 25-en vagyunk és mindannyiunknak készen kell állnia, akár rendszeresen játszunk, akár nem. Ez a Real Madrid DNS-e.”

Marcelo-Real-Madrid-Granada

Asensio

A mérkőzés

„Hihetetlenül boldog vagyok. Egy nagyszerű gól volt, a védjegyemmé vált már ez a fajta lövés. Azonban ma este a legfontosabb mindenképp a három pont megszerzése volt. A mérkőzéshez való hozzáállásunkat nézve, a második félidőre sokat javultunk, összeszedtük magunkat a győzelem megszerzése érdekében.”

„Agresszívabbak voltunk a második félidőben és sok helyzetet alakítottunk ki. Feljebb toltuk a védelmünket, aminek köszönhetően már az ellenfél térfelén labdát szereztünk, ami nagyon fontos. Mindannyian pozitív érzésekkel távozunk.”

A gól

„Próbáltam a helyezésre koncentrálni és hogy kellő erőt tegyek bele, valamint hogy szitáljon is egy picit, ezzel kizökkentve a kapust. Militão szerezte vissza a labdát, a lövés pedig a védőket és a kapust is elkerülte egy szép találatot eredményezve. Egy olyan győzelmet sikerült ezzel megszerezni, ami látszólag nem akart összejönni. Fontos volt a győzelem megszerzése ma este, valamint nekem is fontos volt, hogy végre ismét gólokat szerezzek. A Bernabéu közönsége bízott bennünk, én pedig szerettem volna ezt egy góllal meghálálni.”

Asensio

Ancelotti

„Mindig kéri, hogy többet legyek játékban és hogy lőjek, ha van rá alkalmam. Sokszor próbálkoztam ma és az egyik végül be is ment. Boldog vagyok, mivel Carlo láthatóan bízik bennem, ami sokat jelent számomra.”

A tabella

„Kulcsfontosságú volt ma a győzelem megszerzése. Ki kell használnunk a riválisok botlását, azonban nem is szabad folyton más csapatokra koncentrálnunk. Mindenesetre tény, hogy édesebb a győzelem, ha a közvetlen riválisok pontot vesztenek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…