Ancelotti: A kritikák bizonyítják, hogy a Real Madrid edzője vagyok

Vasárnap este 21 órától a Granada ellen lép pályára a csapat a spanyol bajnokságban. Ancelotti megtartotta ma meccs előtti sajtótájékoztatóját, ahol beszélt a Bilbao elleni vereségről, Benzemáról, a kritikákról és Hazard-ról is.

A mérkőzés

"Nagyon fontos, hogy jól reagáljunk az Athletic Bilbao elleni vereségre. Arra számítok, hogy a csapat is erre készül. A Granada pedig azért jön, hogy a saját játékukat játszva megpróbálják kihasználni a gyengeségeinket. De ismétlem: a legfontosabb, hogy jól reagáljunk, jó teljesítményt nyújtsunk és megnyerjük a mérkőzést. A csapat készen áll a holnapi meccsre. Jól játszottunk, és mi irányítottunk a Bilbao elleni meccs utolsó harmadában. Benzema, Mendy és Mariano még sérültek, de jövő héten visszatérnek. Úgy gondolom, hogy ez a kedvezőtlen időszak véget is ér egy hét múlva, amikor mindenki felépül."

A csapat fizikai állapota

"Többé-kevésbé mindig ugyanazokat a játékosokat küldöm fel a pályára, de néhányan közülük nem álltak készen a játékra. Ez a január nagyon nehéz volt számunkra a Király-kupa, a Spanyol Szuperkupa, a dél-amerikai játékosok utazása miatt. De a január már a múlté, most kizárólag az a dolgunk, hogy megfelelően felkészüljünk a februári kihívásokra. Úgy gondolom, hogy jól kezeljük a játékosokat. Figyelem őket az edzésen, és ez alapján hozom meg a döntéseimet."

A rotáció

"Ahogy már korábban is mondtam, akkor rotálsz, amikor nem bízol a játékosodban, vagy ha valaki nagyon fáradt vagy sérült. Januárban több dolog miatt is szenvedtünk egy kicsit, nem sikerült olyan formát mutatnunk, mint decemberben. De most ismét egy nagyon fontos hónap következik, biztos vagyok benne, hogy sokkal frissebb lesz a csapat. Ebben a hónapban nincs sok meccsünk, de ezek a meccsek nagyon fontosak számunkra, hiszen a bajnokságban bebiztosíthatjuk az első helyünket, míg a Bajnokok Ligájában előnyt szerezhetünk a visszavágóra. Eddig a csapat jó teljesít, jó pozícióban vagyunk. Természetesen fáj a kupabúcsú, de szerencsére már nyertünk idén egy trófeát és a többi sorozatban is jól állunk."

Karim Benzema

"Biztosan nem fog játszani holnap, mert bár sokat javult, még nincs száz százalékos állapotban. Edzett már a héten, de nem érzi teljesen jól magát. Várnunk kell még két-három napot, aztán meglátjuk, hogy játszhat-e a következő találkozón."

Benzema fontosság

"Nem titok, hogy Benzema hiányzik a csapatnak. Ő a legtöbb gól szerző játékosunk, minden csapat megérezné, ha elveszíti a saját Benzemáját. De ez teljesen normális. Játszottunk már korábban is nélküle, és játszottunk már jól is nélküle. A Real Sociedad elleni Jović, az Elche ellen Mariano kezdett és mindkét meccsen nyertünk. De korábban az Inter ellen is Benzema nélkül hoztuk le a meccset győzelemmel. A Bilbao ellen nem sikerült nyerni, de megfelelően helyettesítettük őt."

Nincs Vinícius

"Minden támadójátékos készen áll a meccsre és bevethető, kivéve Karim és Vinícius. A többiek jó állapotban vannak, megfelelően edzettek. Most már csak rajtam áll minden, nekem kell meghoznom a döntéseket: kiválasztom a kezdő tizenegyet, aztán reménykedem benne, hogy jól választottam."

Kritikák a kupabúcsú után

"Már megszoktam ezeket a pillanatokat. Számomra ez csak azt bizonyítja, hogy a Real Madrid edzője vagyok. A Real Madrid edzőjének pedig meg kell hoznia bizonyos döntéseket, amik néha jól, néha pedig rosszul sülnek el. De ez teljesen normális, nincs benne semmi különös. Szenvedéllyel és elhivatottsággal végzem a munkámat, mert nincs jobb hely a Real Madridnál, és minden kritikát szívesen fogadok. A kritikák segítenek, hogy ne kényelmesedjek el, mert ilyenkor még többet gondolkodom. Szóval, igazából hálás vagyok a kritikákért. Köszönöm nektek!"

A Bilbao elleni taktika

"Nem tudom, talán kockázatot vállaltam Viníciusszal. Talán a második félidőben kellett volna csak pályára küldeni. Igen, erről sokat tudnánk beszélgetni. Tudtam, hogy egy kicsit fáradt, de közben azt is tudtam, hogy gyorsaságot adhat a csapatnak a támadásoknál. A többiekről nincs mit mondanom, Casemiro nem lépett pályára, Rodrygo pedig csak néhány percet játszott a válogatottban. Ami a támadóhármast illeti, próbáltam gyors játékosokat választani, akik az üres területekre betörve feltörhetik a Bilbao zárt védekezését. Aztán ezen változtattam, amikor behoztam Iscót."

Eden Hazard

"Nem láttam azt a szituációt, amikor Bale kinevette Hazard-t, amiért melegítés után visszaült a padra. De számomra ez nem is fontos dolog. Be akartam cserélni Edent, ahogy Ceballost is a hosszabbításban. Mivel egyszerre csak három játékos melegíthet, ezért elő szokott fordulni, hogy valaki melegít, aztán visszaül a padra és valaki más melegít helyette."

"Hazard egyébként jó formában van, jól edz, nincs semmi problémája. De van ennek az egésznek egy másik oldala is, méghozzá az, hogy nekem kell meghoznom a döntéseket, én pedig mindig a legjobb csapatot szeretném a pályára küldeni. Ha Hazard nem játszik, az nem azért van, mert valami gondom van vele, hanem azért, mert előnyben részesítek valaki mást. Eden játszott az Elche ellen és gólt is szerzett, szóval senki sem mondhatja, hogy nem szokott játszani. Amikor úgy érzem, hogy a csapat hasznára lehet, akkor játszani fog. Nincs ebben semmi személyes, és Hazard is jó állapotban van, nem fogunk semmit sem rejtegeni."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK