Beharangozó: Athletic Bilbao – Real Madrid: Az elődöntő a tét a San Mamésben

A két csapat negyedik egymás elleni mérkőzésére készül a szezonban.

Tíznapos szünetet követően ismét pályára lép a Real Madrid, a királyi gárda ráadásul rangadóval indítja a februárt: 21:30-kor az Athletic Bilbao vendégeként szerepelhet a Király-kupában. Ez az utolsó egymérkőzéses párharc a sorozatban, a továbbjutó pedig biztosan a legjobb négy között folytathatja.

Ancelotti együttese legutóbbi két mérkőzését egyaránt az Elche ellen játszotta, először a kupában, majd a bajnokságban, előbbi emlékezetes maradhat Marcelo kiállítása, valamint az azt követő, tízemberes fordítás miatt. Azelőtt pedig a Szuperkupa döntőjében szerepelhetett a gárda, éppen a Bilbao ellen – a találkozó madridi győzelemmel zárult, így az együttes megszerezte idei első trófeáját.

Real Madrid

„Ez egy nagyon fontos mérkőzés egy olyan sorozatban, amely nagyon izgatottá tesz”nyilatkozta Ancelotti a mérkőzés előtt. A keretbe bekerült Militão, Casemiro, Vini Jr., Rodrygo és Valverde is, mindannyian hazájuk válogatottjától utaztak vissza, Brazíliából és Uruguayból.

A negyedik összecsapás

A Real Madrid és az Athletic Bilbao párosítása a leggyakoribb egyelőre az idényben, két hónap alatt immáron negyedjére találkozik a két együttes: a bajnokságban két alkalommal csaptak össze, illetve a már említett Szuperkupa-döntőben néztek farkasszemet.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK