Ancelotti: Vinícius és Rodrygo 20 évesek, kipihenik magukat holnapig

Csütörtök este 21:30-tól a Bilbao ellen lép pályára a Real Madrid a Király-kupa negyeddöntőjében. A mai edzés előtt megtartotta sajtótájékoztatóját Ancelotti, aki egyebek mellett beszélt az ellenfélről, a hiányzókról, Benzemáról, de kitért az edzői papírjait érintő pletykákra is.

A mérkőzés

"Nagyon fontos számunkra ez a mérkőzés, hiszen egy negyeddöntőről beszélünk egy olyan sorozatban, melyhez nagy reményeket fűzünk. Egy erős csapat lesz az ellenfél. Többször is játszottunk idén a Bilbao ellen, jól teljesítettünk ezeken a meccseken, ahogy az Athletic is. Szóval, most is egy kiegyensúlyozott találkozóra számítok, ahhoz, hogy nyerni tudjunk a San Mamésben, a legjobbunkat kell nyújtanunk. Nem hiszem, hogy változtatnának a játékstílusukon, ahogy mi sem fogunk. Mind a három korábbi meccsünkön a tőlünk telhető legtöbbet igyekeztünk kiadni magunkból a pályán. Eddig ez működött, de ez már egy másik találkozó lesz."

Karim Benzema

Még nem tudjuk, hogy pályára léphet-e Benzema, mert eddig csak különedzéseket végzett. Jól érzi magát, és szerintem a mai edzésen már a többiekkel együtt fog dolgozni. Csak ezután fogjuk eldönteni, hogy elutazik-e Bilbaóba – és persze azután, hogy konzultáltunk az orvosokkal is. Semmilyen kockázatot nem fogunk vállalni, ezért elég egyszerű a történet: ha jól érzi magát, akkor játszani fog, ha nem, akkor valaki más fog játszani a helyén. Csak akkor vállalnánk kockázatot, ha ez egy Bajnokok Ligája döntő lenne. Ha nem lép pályára a Bilbao ellen, az nem jelenti azt, hogy a PSG ellen már nem lehet ott a csapatban."

A dél-amerikai különítmény

"Casemiro nem lépett pályára, Rodrygo pár percet játszott és Vinícius sem sokkal többet. Amint visszaérnek, és edzenek, meg fogjuk nézni, hogy készen állnak-e a játékra. Ha csak fáradtak, akkor el fognak utazni Bilbaóba. Aztán lehet nem fognak kezdeni, de a második félidőben vagy egy esetleges hosszabbításban szükségem lehet rájuk. Vinícius és Rodrygo csak 20 és nem 60 évesek, mint én, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy kipihenik magukat holnapra."

Gareth Bale és Eden Hazard

"Lehetséges, hogy mindketten kezdők lesznek, mert jó állapotban vannak, de ugyanez elmondható Asensióról is. A lényeg, hogy mindannyian bevethetőek."

Alaba és Nacho

"Nacho balhátvédként sokkal védekezőbb felfogású játékos, mint Alaba. Lehet, hogy Nacho jobban érzi magát Nico Williams ellen, de Alaba támadásokban több lehetőséget kínál a csapatnak. Már eldöntöttem, melyikük fog kezdeni, de ezt most még nem árulom el."

Lunin vagy Courtois?

"Még nem döntöttem el, ki fog kezdeni a kapuban. Ez nem azt jelenti, hogy Lunin csak kupameccseken fog lehetőséget kapni, a bajnokságban is pályára léphet majd. Holnap döntőm el, melyikük áll a kapuban."

Még több támadó

"Természetesen még egy elérhető csatár sokoldalúbbá tehetné a csapatot, de egy edzőnek mindig alkalmazkodnia kell a játékosaihoz. Javulnunk kell a kapu előtt, ehhez viszont több olyan támadóra van szükségünk, aki veszélyes a tizenhatoson belül. Itt van velünk Jovic, de sajnos a COVID-fertőzése után nem érezte jól magát, ezért nem ment neki úgy a játék, de az Inter és a Sociedad elleni is jól teljesített. Emellett itt van nekünk Mariano is, aki jó meccset játszott az Elche ellen."

Gondok a védelemben

"Carvajal felépült és jó formában van. Az igaz, hogy mostanában keveset edzett, de készen áll a játékra. Lucas Vázquez is bevethető, aki bárhol is játszik a csapatban, jól elvégzi a feladatát. Sajnos egyik balhátvédünkre sem számíthatunk, ezért lesz majd egy kis változtatás."

Átigazolási pletykák

"A múltkor azt mondtam, hogy nem lesz a mozgolódás a csapatban a téli átigazolási időszakban. Nem hazudtam. Nyáron viszont biztosan lesz több változás is. De addig még sok idő van hátra, meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Kicsit fura is erről beszélni most, térjünk vissza erre néhány hónap múlva."

A lejáró edzői papírok

"Egy olyan ember vagyok, aki mindig is tisztelte a törvényt és a szabályokat. Úgy gondolom, hogy ez egy félreértés volt. Az igaz, hogy lejárt a licencem, de szerencsére a Spanyol Labdarúgó Szövetség segített és megcsináltam a kurzust még októberben. Ez egy kommunikációs hiba volt az UEFA és az olasz szövetség között. Ezúton is köszönöm a spanyolországi szervezet segítségét."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK