Endrick: Szurkolok a Real Madridnak, hogy megnyerjék a Bajnokok Ligáját

A Palmeiras története során első alkalommal hódította el a Copinha-trófeát. A csapat színeiben játszik a 15 éves Endrick Felipe Moreira, aki máris magára vonta több európai topklub figyelmét, köztük a Real Madridét is.

A brazil tehetség 2006. július 21-én született, de már a labdarúgás újabb sztárját látják benne, miután ebben az idényben berobbant Brazíliában. A MARCA-nak adott interjújában beszélt többek között a királyi gárda érdeklődéséről és személyes céljairól is, de hangot adott azon örömének is, hogy már két alkalommal is szerepelt az újság címlapján.

Micsoda pillanat, megnyertétek a Copinhát… Milyen érzés volt felemelni a trófeát?

„Nagyon boldog vagyok, ez egy olyan serleg, amelyet még nem nyert meg az együttes. Hálát adok Istennek a sikerért.”

Sokat viccelődtek a csapaton, még egy dalt is írtak róla, aztán a te érkezéseddel már más szelek fújtak…

„Nem gondolom, hogy ennek én vagyok az oka, de értékelem, hogy elhallgattathattuk a viccelődőket. Most dolgozunk tovább.”

Még nem szoktál hozzá, de szereted az interjúkat?

„Nyugodt vagyok. Nagyon jók, kedvelem őket. Igyekszem azonban nyugodt lenni, két lábbal a földön maradni.”

Aurelien Tchouameni úgy fogalmazott, meglepő volt számára a MARCA címlapján szerepelni, őrületesnek nevezte. Mi a helyzet veled?

„Vele szoktam fifázni [nevet]. Meglepett, hogy a MARCA címlapján találtam magam, ami nagyon fontos, ez egy nagyon nagy dolog. Örömteli pillanat volt, nagyon boldoggá tett. Hálás vagyok Istennek.”

Állítottak már meg az utcán azért, hogy autogramot kérjenek tőled?

„Sokan kértek már, és közös képet is sokszor szeretnének. Igyekszem annyiszor eleget tenni ezeknek a kéréseknek, amennyiszer csak lehet, mert ez mindenkit boldoggá tesz. Nem értem teljesen, de minden tőlem telhetőt megteszek.”

Van időd arra, hogy olyan dolgokkal foglalkozz, amivel általában a korodbeliek szoktak, vagy már érzékeled, hogy a te életed más, mint a többieké?

„Nincs sok időm a futball mellett, de igyekszem minél több időt tölteni a barátnőmmel, a családommal, illetve videojátékokkal játszom, ami a kedvenc időtöltésem… És strandra is szoktam járni.”

Azok számára, akik még nem láttak játszani, hogyan írnád le magad? Hogyan jellemeznéd a mozgásod a pályán?

„Karakteres játékos vagyok, aki mindig a legnehezebbel próbálkozik. Igyekszem eldönteni a meccseket, összejátszani a csapattársaimmal, ez a legfontosabb. Sosem állok le, mindig többet akarok. Ha szerzek egy gólt, kettőt akarok; ha kettőt lövök, akkor hármat szeretnék. Azt mondanám azoknak, akik nem ismernek, hogy állhatatos vagyok.”

Melyik pozícióban érzed magad a legjobban?

„Amikor az U20-as együtteshez csatlakoztam, szélsőként kezdtem. Jól játszottam és sok gólt szereztem, de csatárként szeretek játszani, ez az eredeti pozícióm. Számomra az a fontos, hogy feltörjem a védelem utolsó vonalát, majd a tizenhatoson belülre érve gólokat szerezzek.”

Ha példaképet kellene választanod, egy olyan játékost, rád emlékeztet, ki lenne az?

„Kedvelem Kylian Mbappé játékát, vele azonosítom magam, mivel ő is fiatal és az ő jellemvonásai jellemeznek engem is.”

És ki a példaképed?

„Cristiano Ronaldo, egy különleges ember, egy fenomén. Az ő nyomdokait kell követnem.”

Téged is meglepett, hogy ilyen fiatalon remekeltél a Copinhán?

„Igen. Úgy gondoltam, hogy jó sorozatom lesz, de arra nem számítottam, hogy ennyire döntő faktor leszek. Nagyon nagy dolog volt ez számomra, olyan játékosok ellen sikerült kiemelkedően játszanom, akik már akár 21 évesek is lehettek. Istennek hála megnyertem a Dener-trófeát [a legszebb gólért járó díj], a szurkolók által megszavazott MVP-díjat és a Copinha MVP-díját is. Egyiket sem érhettem volna el a csapat és alázat nélkül.”

Spanyolországban vannak, akik szerint több vagy 15-nél…

„Fiatalkorom óta mondják ezt. Ezért ünneplem így a góljaimat. Minél többet mondják, annál erősebbé válok, mert ez azt jelenti, hogy lenyűgözöm őket. A mutatóujjam is ezért teszem a számhoz ünneplésnél.”

A feszítés is ennek szól?

„Igen, ezzel fejezem ki, hogy csak erőt adnak nekem. A csitítás pedig azt jelképezi, hogy hazugságokat beszélnek.”

Ha a jövődre gondolsz, melyik az a három álomkép, ami megjelenik előtted?

„Igyekszem nem gondolni a jövőmre, a jelenre koncentrálok. Természetesen az az álmom, hogy Európában játsszak, illetve a brazil nemzeti csapatban, valamint trófeákat akarok nyerni.”

Jelenleg a Palmeiras csapatában játszol. Mit jelent számodra ez az együttes?

„Ez a csapat nyitotta meg előttem az ajtót São Paulóban. Mindenkinek nagyon hálás vagyok ezért. Hittek a bennem rejlő potenciálban, idősebb korosztályoknál játszattak. Csak hálás lehetek nekik és folytatnom kell a munkát, mert júliusban töltöm a 16-ot és az első csapatnál is szerepet kaphatok, trófeákat nyerhetek.”

Mit jelent számodra az olyan klubok érdeklődése, mint a Real Madrid?

Egy olyan együttesről beszélünk, amelyet Cristiano Ronaldo miatt nagyon kedvelek, mindig követtem őt, a négy BL-győzelmet, amelyet a csapat színeiben ért el. Cristiano miatt nagyon szeretem a Real Madridot, habár kicsit jobban bele is ástam magam a csapat történelmébe, egy nagyon jó együttesről van szó. Örömmel tölt el a tudat, hogy figyelnek és megnézik a meccseimet. Nagyon hálás vagyok Istennek ezért. Többet kell nyújtanom, ez még nem elég jó, sokkal többet kell beleadnom. Még hosszú út áll előttem.”

Nem ők azonban az egyetlenek. Mi a helyzet a Barcelona érdeklődésével?

„Ők is nagyon jók, elképesztő játékosokkal, akik közül néhányan már elhagyták a klubot, mint Messi, Xavi vagy Iniesta. Jó, hogy a világ egyik legjobb együttese követ engem, mint játékost és embert. Hálás vagyok Istennek.”

Édesapádnak azt ígérted, hogy profi futballista leszel, így véget vethetsz a családod anyagi gondjainak. Már a célegyenesben vagy…

„Már nincs sok hátra, de igyekszem nem gondolni erre, inkább az előttem álló hosszú útra figyelek, mert még sokat kell letennem az asztalra. A családom különleges helyet foglal el a szívemben, a testvéreim, a szüleim, mindenki. Szeretnék jobb életet biztosítani számukra itt, Brazíliában.”

Hogy érezted magad, amikor Vinícius neked adta a mezét? Mit jelent számodra a Real Madrid?

„Nagyon jól esett. Kitűnő formában volt és elküldte nekem a mezét. Nagyon szurkolok neki és a Real Madridnak is, hogy megnyerjék a Bajnokok Ligáját. Köszönettel tartozom neki, várok rá itt, a Palmeirasnál. Adnom kell neki egy aláírt mezt.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK