Tequila, Merkel, Guardiola, rituálé – Kroos emlékei a vb-győzelemről

A német középpályás az argentinok elleni győztes vb-döntő kapcsán történtekre emlékezett vissza legutóbbi podcastjében.

„A mérkőzés helyi idő szerint 16:00-kor kezdődött, de Németországban ha jól emlékszem 21:00 volt. A döntő előtti éjszakán nem aludtam valami jól. Ez azért volt, mert a feleségem, Jessi egy nappal előtte érkezett, csak a döntőre utazott Brazíliába. Én már hat hete ott voltam, azóta nem találkoztunk. Azt hiszem reggel hatkor landolt a gépe.”

„A döntő reggelén nem is reggeliztem, csak ebédeltem. A meccsek előtt a stadionban mindig butaságokról szoktam beszélgetni José Menesesszel, a csapat biztonsági főnökével, de azt mondta, hogy aznap semmi ilyen nem történt.”

„Akkor még nem volt biztos, hogy melyik klubnál folytatom a következő idénytől, Pep Guardiola pedig írt egy üzenetet és a legjobbakat kívánta a döntőre. Úgy gondoltam, hogy kedves tőle.”

Madridi üzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

„A győzelem után nagyon jó érzés volt újra megölelni a feleségem hat hét elteltével, nem sokkal a lefújást követően. De jó volt beszélgetni Angie-vel, Angela Merkellel az öltözőben. Beszéltünk egy kicsit Mecklenburg-Előpomerániáról, a régióról, ahol születtem.”

„A torna előtt José [Meneses] adott nekem, Löwnek, Bierhoffnak, Schweinsteigernek és Klosénak egy-egy karkötőt. Ez egyfajta fogadalom volt a torna és a trófea kapcsán. A döntő után azt hittük, hogy valakinek be kell áldoznia a karkötőt, aztán körbe álltunk a tengerparton, José pedig bedobta a sajátját a tengerbe.”

„Ekkor eldöntöttem, hogy aznap este mindenkivel iszom egy tequilát, de szerencsétlenül elbuktam, és ez nem az első eset volt. Amikor a Bayernnel elveszítettük a 2012-es BL-döntőt a Chelsea ellen, emlékszem, hogy a csalódottság miatt ittunk. Közel voltunk ahhoz, hogy orvosra legyen szükségünk. Nem volt más módja a fájdalom enyhítésének.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK