Egy újabb brazil tehetség, Endrick a Real Madrid radarján

A Palmeiras támadója, Endrick Felipe Moreira de Sousa még csak 15 éves, és eddig egyetlen felnőtt mérkőzésen sem lépett pályára, Európa top klubjai mégis rajta tartják a szemüket, a leigazolására pedig a Real Madridnak van a legnagyobb esélye.

Az elmúlt hónapokban számos felvétel látott napvilágot a fiatal brazil kapcsán, amelyek tanúsítják az ifi szinten lenyűgöző gólszerzési képességeit. Legutóbb egy csodás ollózós gólt szerzett a Copinhán, ami egy U20-as torna Sao Paulóban.

A Palmeiras nagy reményeket fűz a sráchoz, aki három Copinha-meccsen öt gólt szerzett, mindössze 90 percnyi játék alatt, és próbálták őt távoltartani a rivaldafénytől. Még a torna egy meccséről is távol maradt, hogy inkább egy zárt kapus barátságos meccsen játsszon az első csapattal, amellyel addig nem léphet pályára hivatalos tétmeccsen, amíg be nem tölti a 16. életévét most júliusban.

Kivásárlási ár
A Palmeirason egyre nagyobb a nyomás külföldi klubok és szponzorok irányából a fiatal brazil jövőjének tisztázása kapcsán. A játékosnak már most szerződése van a Nike-kal, utánpótlás-szerződésében pedig egy 17 millió eurós kivásárlási ár szerepel, ám fontos megjegyezni, hogy 18 esztendős koráig nem igazolhatja le külföldi klub.

Endricket olyan csapatok figyelik, mint a Real Madrid, a Barcelona, az Atlético Madrid, a Bayern München, a Paris Saint-Germain, a Manchester United, a Manchester City, a Chelsea, az Arsenal és a Liverpool, akik közül már többen közvetlenül is felvették a kapcsolatot a Palmeirasszal, sőt, már a játékos családjával is találkoztak.

A Real Madrid a legesélyesebb
Bár Endrick még legalább két és fél évig nem csatlakozhat egyetlen európai klubhoz sem, az aláírásáért folytatott harc már megkezdődött, jelenleg pedig úgy tűnik, hogy a blancók lehetnek a befutók ebben a küzdelemben. Vinícius kapcsolatba került a sráccal, küldött neki aláírt mezt, a srác ügyeit kezelő ügynökség pedig remek kapcsolatot ápol a klubbal.

A Real Madrid számára nem ismeretlen terület a brazil tehetségek megszerzése, Vinícius erre remek példa. A blancók 45 millió euróban állapodtak meg a Flamengóval, ami 15 millió euróval magasabb összeg volt, mint a játékos kivásárlási ára. Tették mindezt akkor, amikor Vini még csak 17 éves volt, így egy évvel később csatlakozott a klubhoz.

A Real Madridnál tudják, hogy nem csak gyorsan, de okosan is kell cselekedniük ahhoz, hogy megszerezzék Endricket a Palmeirastól. A tervek szerint hasonlóan járnának el, mint Vini és Rodrygo esetében, akik 17 évesen írták alá szerződésüket, amely 18 éves korukra lépett életbe. Jelenleg úgy tűnik, hogy 30 és 40 millió euró között lehetne megállapodni a brazil klubbal.

A Barcelona is figyeli az eseményeket, de a klub gazdasági helyzetéből adódóan nem valószínűsíthető semmilyen valós mozgás. A Real Madridnál a probléma inkább az lehet, hogy Endrick miként fér bele a terveikbe úgy, hogy már most is rengeteg fiatal tehetség harcol a támadó pozíciókért.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK