Egytől egyig: Elche – Real Madrid (1-2)

A Real Madridnak igen feszített menetrendje szerint újabb hétközi mérkőzésen kellett helytállnia, ezúttal a Király-kupa nyolcaddöntőjében, Ancelotti csapata az Elche otthonába látogatott. Jöjjenek a szokásos szubjektív értékelések.

Csapatok

Elche 5,86 (Szerkesztői pontszám: 6)
Gyakorlatilag mindent megtettek a továbbjutás érdekében, végig szervezetten játszottak, de azért sokat köszönhettek a madridi támadók gyengébb formájának is. Az ellenfél bizonytalanságait jól használták ki, bár a második félidőre már inkább a védekezésre koncentráltak és arra, hogy túléljék a 90 percet. Utána a hosszabbításban a teljes meccset tekintve is abszolút ziccerbe kerültek, emberelőnyben és az egygólos vezetés birtokában kellett volna lehozniuk nagyjából negyedórányi játékot, azonban eddigre már teljesen elkészültek erejükkel. 

Real Madrid 6,29 (Szerkesztői pontszám: 6)
El tudtam volna képzelni kevésbé hektikus mérkőzést így csütörtök estére, szeretett csapatunk azonban gondoskodott róla, hogy a végletekig rágjuk a körmünket. Az első játékrészben nem igazán sikerült komoly megpróbáltatás elé állítani az ellenfél kapusát, habár többször tesztelte távolról a Madrid, többek között Camavinga jóvoltából. A középpályán végig érződött, hogy nem igazán tud úgy együttműködni, mint az alaptrió, legalábbis a Camavinga-Valverde duó Kroos mellett nem tudott kellő kreativitást és sebességet vinni a támadások előkészítésébe. A meccsen általánosságban a legnagyobb veszélyfaktor a madridi balszél volt, ahol Marcelo és Vinícius bontotta meg rendre az Elche védekezését, az egész találkozón alapvetően jól működött ez a páros. Az viszont komoly gondot okozott, hogy a csapat látványosan nem tudott mit kezdeni Joviccsal, így gyakorlatilag többször abszolút észrevehetetlen maradt a szerb támadó. A többiektől a befejezések nem jöttek össze, gyenge megoldásokat választottak az utolsó pillanatokban, így viszont hosszabbításra kényszerült a bajnoki listavezető – hogy aztán a túlórában megtörténjen szinte minden, ami addig hiányzott. Marcelo kiállítása és utána az egyből érkező hazai gól után nem igazán reménykedtem, nemhogy a továbbjutásban, de még az egyenlítésben sem. Isco beállítása azonban eredményt hozott, nem csak a gólja miatt, de sokkal labdabiztosabb volt a csapat a fáradt Elche-védők gyűrűjében, a végén pedig Hazard egy gyönyörű Alaba indítás után megfordította a meccset. 

Játékosok

A mérkőzés embere – Marcelo 7,42 (Szerkesztői pontszám: 7)
Koránt sem volt hibátlan a játéka, védekezésben néha elég csúnyán megverték, a találkozó legelején majdnem jött is a vezető hazai találat, miután nem érte el a labdát és mögötte nagyon simán tudta azt beadni a támadó. Viszont támadásokban többször megidézte azt a Marcelót, aki gyakorlatilag páratlan a futballvilágban. Öröm volt nézni a Vinícius oldalán bemutatott passzokat, cseleket és azokat a megoldásokat, amik miatt mind megszerettük a játékát. A kiállításról nem tudok mit mondani, nehezen láttam meg a kontaktot a visszajátszások során. Végső soron ez volt hosszú ideje a legjobb produkciója, nagyon jó volt látni a pályán. 

Andriy Lunin 6,97 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
Magabiztosan állta a sarat az ukrán portás, két fontos védést is bemutatott a találkozó során. Lábbal jól játszotta meg a labdákat, egyáltalán nem érződött rajta, hogy alig-alig kap lehetőséget Ancelottitól. 

Lucas Vázquez 5,71 (Szerkesztői pontszám: 5,5)
Védekezésben nem volt ez olyan rossz, mint amennyire a pontszám sejteti, jól zárta Fidel előtt azt az oldalt, viszont támadásban már szinte észre sem lehetett venni. Rodrygo ennek köszönhetően teljesen egyedül maradt a jobb oldalon.

Nacho 6,29 (Szerkesztői pontszám: 6)
Kissé bizonytalannak éreztem, valamint jópár eladott labdát hozott össze a második félidőben. A védelem közepén többször támadt zavar Lucas Pérez és Carillo levédekezésében, különösen a beadásoknál voltak problémák. 

David Alaba 6,82 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
A középhátvéd pozícióból rendszeresen kilépve tűnt fel a bal oldalon, támadásoknál többet ment előre, mint ahogy azt megszoktuk tőle, a kiállítás után pedig végképp megváltozott a szerepköre. A hosszabbítás vége felé aztán meghúzott egy gyönyörű passzt a félpályánál, amiből Hazard megszerezte a mindent eldöntő találatot. Védekezésben volt azért egy-egy rövidzárlata, a beadásoknál néha ő is elszámolta magát. 

Fede Valverde 5,76 (Szerkesztői pontszám: 5)
Őszintén szólva nem sokat tudott hozzátenni a madridi támadójátékhoz, nekem kissé csalódás az idei játéka. Habár sérülésekkel és betegséggel teletűzdelt szezonja van eddig, egyelőre nem látom benne azt a csúcsformát, ami miatt korábban úgy lehetett beszélni róla, hogy majd ő bontja meg először a CKM középpályás triót, kiszorítva onnan egyikőjüket. Remélem a jövőben előveszi a jobb formáját. 

Toni Kroos 6,95 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
A német nem kapott pihenőt Ancelottitól, amit nem is teljesen értettem a kezdőcsapatot látva, azonban a meccset nézve teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy miért kellett ő ezen a találkozón is már az első perctől. Egyedüliként forgatta a csapatot, váltogatva a játékot a két szél között, két kulcspasszt is kiosztva a társaknak. Ezen kívül 100 passz, hosszú labdákból pedig ma is csak egyet rontott (11/12).

Eduardo Camavinga 6,39 (Szerkesztői pontszám: 6)
Kicsit felemás a teljesítménye, mert továbbra is benne vannak a buta, érthetetlen megoldások, ugyanakkor védekezésben fontos szerep hárult rá ezen a meccsen Casemiro hiányában – ennek eleget is tett, 3 szerelés és 3 labdaszerzés is felkerült a neve mellé. Ancelottinak még faragnia kell a fiatal franciát, de érzésem szerint jó lesz ez. 

Rodrygo 6,19 (Szerkesztői pontszám: 5,5)
Én ezt most elég kevésnek éreztem tőle, habár próbálkozott becsülettel. Azt is hozzá kell tenni, hogy kissé egyedül volt azon az oldalon, nem volt olyan játszótársa, mint a másik oldalon Viníciusnak. Beadásai többnyire elég gyengére sikerültek, nem találtak embert, így nem tudott komoly helyzeteket kialakítani.

Luka Jović  4,48 (Szerkesztői pontszám: 3)
Én nem áltatom magam azzal többet, hogy ő itt sikeres lesz, igazság szerint csak annyi lenne az elvárásom, hogy néha-néha azért lőjön egy árva gólt. Nyilván nehéz neki, mert egyáltalán nincsen játékban, a társak látványosan nem érzik a mozgását, ráadásul a beadásokkal sem sikerült őt megtalálni. Majdnem 80 percet töltve a pályán 23 labdaérintésig és 13 passzig jutott, ez pedig nagyon kevés. 

Vinícius JR 6,82 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
Elég aktívan belevetette magát a játékba, Marcelo jóvoltából pedig több olyan labdát is kapott, ahol lendületből vihette rá a védelemre a labdát.  Ami hiányzott tőle, az a befejezés, valamint a 26 labdavesztés sem fest túl szépen. Több alkalommal találta magát egyértelmű gólhelyzetben, ezekben a szituációkban azonban rendre rossz megoldást választott, feladta a labdát az ellenfél halóőrének vagy egyszerűen fölé tüzelt. Ha ezekből a helyzetekből legalább egyet értékesít, akkor jelentősen más lett volna a mérkőzés képe. 

Cserejátékosok

Casemiro 6,63 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
A rendes játékidő utolsó harmadában érkezett a pályára, hogy stabilizálja a középpályás védekezését a csapatnak. Alapvetően jól szállt be, valamint volt egy veszélyes lövése is a tizenhatos sarkáról. 

Luka Modrić 6,98 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
Ancelotti őt is harcba dobta, miután a pályán lévő madridi középpálya kevés kreativitást mutatott, valamint a labdatartást biztosítása miatt is fontos volt a jelenléte a találkozó hátralévő részében. 

Isco 7,36 (Szerkesztői pontszám: 8)
Jović helyére érkezett a pályára és egyből meg is változott a játék képe az ellenfél térfelén. A labdatartásban és kombinatív játékban sokkal jobban játékba került egyfajta hamis kilencesként, ráadásul nagyon gyorsan sikerült megszereznie az egyenlítő találatot. 

Dani Ceballos 7,22 (Szerkesztői pontszám: 7)
Dinamikusan szállt be a mérkőzésbe, tetszett a játéka. Elég szerencsétlenül ért bele a labdába az Elche vezető gólja előtt, utána nem sokkal Iscónak adott gólpassza – ami lehet, hogy inkább lövés akart lenni – ezt gyorsan feledtette. 

Eden Hazard 7,70 (Szerkesztői pontszám: 7)
Ceballos mellett ő is a hosszabbításra érkezett, mint frissítés. Nem sok labdát kapott, valamint a piros lap után nehezen tudott kibontakozni, azonban a második madridi gól Alaba passza után neki köszönhető, ahol remekül tolta el a kapus mellett a labdát, bemozogva előtte az üres területre, így pedig megmentette a csapatot a tizenegyesrúgásoktól. 

Ferland Mendy 5,85 (Szerkesztői pontszám: – )
A meccs végén, már a vezetés tudatában küldte be a mester a védekezés megerősítésére. 

Madridi üzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Edzői teljesítmény – Carlo Ancelotti 6,70 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
Pontszámát jelentősen felhúzta, hogy bátran belecserélt az addig nem működő középpályába, valamint a hosszabbításra is egyértelműen támadó cseréket küldött a pályára, aminek köszönhetően a meccs végére kissé enervált Elche védőket sikerült kizökkenteni. A találkozó nagy részében viszont nem mindig volt szép a játék, kissé fáradtan mozogtak a játékosok, valamint a középpálya nem tudta úgy uralni a meccset, mint ahogyan azt megszokhattuk. Ennek ellenére sikerült a továbbjutás a túlórában, vasárnap pedig ugyancsak az Elche ellen kell bizonyítani, ezúttal már a bajnokságban.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK