Beharangozó: Elche – Real Madrid: Harc a negyeddöntőért

Nincs megállás, 2022. januárja kíméletlenül szállítja az összecsapásokat a Real Madrid számára. A Szuperkupa elhódítása után ismét spanyol földön szerepelhet a királyi gárda, Ancelotti csapata csütörtökön este hét órakor az Elche vendégeként lép pályára.

Az előző körben az Alcoyano együttesét búcsúztatta a habfehér alakulat a Király-kupában, a mostani találkozó tétje pedig a negyeddöntőbe jutás. Ismét egy meccsen dől el a párharc sorsa, így csak a győzelem elfogadható.

Az előző kupameccsek önbizalomra adhatnak okot. Harmadjára találkozik a két csapat a kupában, mindkettő oda-visszavágós párharc volt, az 1961-62-es és az 1988-89-es idényből és mindkettő a fővárosi csapat sikerével zárult. Az első ilyen összecsapáson nem más, mint Paco Gento vette be az ellenfél kapuját, a csapat ma az ő tiszteletére visel fekete karszalagot. A két együttes a héten ráadásul még találkozik: vasárnap a bajnokságban is egymás ellen játszanak a Bernabéuban.

Kroos y Vinícius

„Ez egy újabb döntő, készen kell állnunk”nyilatkozta Ancelotti a mérkőzés előtt. Az olasz szakember nem számíthat Militão szolgálataira a Szuperkupában összeszedett piros lapja miatt, de több hiányzója is van a mérkőzésre nevezett keretnek.

Az ellenfél

Az Elche hazai pályán remekül teljesít, 10 mérkőzésükből mindössze kettőt veszítettek el. Martínez Valero csapata a 15. helyet foglalja el a bajnokságban, legutóbb a Villarreal együttesét győzték le 1-0-ra. A kupában a Leioát (0-2), az Unionistas de Salamancát (0-1) és az Almeríát (1-2) búcsúztatták. A házi góllövőlista élén Lucas Boyé áll hat találatával.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK