Florentino Pérez: Köszönöm, szeretett Paco

  • Gy. András
  • Jan. 18, 2022, 8:38 p.m.
Florentino Pérez búcsúzik Francisco Gentótól.

A mai egy nagyon szomorú nap, nem csak a madridizmusnak, de a futballvilágnak is.

Először is szeretném kifejezni a Real Madrid és magam nevében is a legmélyebb részvétemet szeretett tiszteletbeli elnökünk, Francisco Gento eltávozása miatt.

Minden szeretetünk és együttérzésünk feleségéé, Mari Luzé, fiaié, Franciscóé és Julióé, unokáié, Aitanáé és Candeláé, rokonaié, csapattársaié, szeretteié.

Francisco Gento 19 évesen érkezett meg a Real Madridba szeretett Racing de Santanderéből, majd 18 esztendőn át képviselte klubunkat. A Real Madridban a klub egyik legnagyobb legendájává és a világ futballjának egyik leghíresebb játékosává vált. Egy olyan legendás játékosokból álló generáció tagja volt, akik megváltoztatták a Real Madrid történelmét, és akik a legnagyobb presztízsű és legszeretettebb klubbá tették a világon.

Santiago Bernabéu vezetése alatt és Di Stéfano, Puskás, Kopa, Rial, Santamaria, Santisteban, Amancio, Pirri és Araquistain, a többi legenda oldalán Francisco Gento egy olyan csapatban játszott, amely minden futballszerető ember számára felejthetetlen és legendás.

Francisco Gento rekordja a mai napig megismételhetetlen. Ő az egyetlen játékos a futballtörténelemben, aki hatszor is megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot. Hat BEK-serleg egyetlen klubbal: a Real Madriddal. Élete klubjával. A klubbal, amelyet képviselt és amelyet az utolsó pillanatig a szívében hordott.

A 6 BEK-siker (ebből 5 sorozatban) és a 12 bajnoki cím megmutatja, hogy milyen fontos szerepe is volt azon a 600 mérkőzésen, amelyeken pályára lépett a Real Madridban. 182 gólt szerzett, a spanyol válogatottban pedig 43 alkalommal lépett pályára. Számos kitüntetést kapott, köztük a Gran Cruz de la Real Orden del Mérito Deportivót is.

Francisco Gento a trófeái és a pályán elért eredményei mellett minden madridista szeretetét is kiérdemelte, ahogy az ellenfelekét is, köszönhetően példamutató viselkedésének, amely az egész életében jellemezte őt.

Én az olyan játékosoknak köszönhetem a futball és a Real Madrid iránti szenvedélyemet, mint Francisco Gento, akiket négy éves korom óta figyeltem, amikor édesapám először kivitt engem a Santiago Bernabéuba egy mérkőzésre.

Voltam olyan szerencsés, hogy nagyszerű barátságot ápolhattam Francisco Gentóval, akinek életét a Real Madrid és a sport értékei alapozták meg. A madridistáknak és a futball szurkolóknak büszkének kell lenniük egy játékosra, akinek alapvető szerepe volt abban, hogy a Real Madrid nevét minden kontinensen megismerjék.

Francisco Gento az egyik legfontosabb legendánk, akire mindenki úgy fog emlékezni, mint a 119 éves történelmünk egyik legjobbja. Minden értékünket megtestesíti: alázat, tisztelet, csapatmunka, tehetség, kemény munka és áldozatkészség.

Köszönöm, szeretett Paco. Köszönöm, szeretett Francisco Gento. Köszönök neked, a Real Madrid tiszteletbeli elnökének mindent, amit a klubunkért tettél. Soha nem fogunk elfelejteni, az emlékeinkben örökké élni fogsz.

Florentino Pérez
 


Hozzászólások

Tabella