Courtois: Ez a trófea a kemény munkánknak köszönhető

A Real Madrid megszerezte idei első trófeáját, miután a Spanyol Szuperkupa döntőjében 2-0-ra legyőzte az Athletic Bilbao együttesét. A találkozót követően a játékosok részéről Courtois, Modrić és Lucas Vázquez válaszolt az újságírók kérdéseire.

Courtois

„Ez a győzelem a befektetett kemény munka gyümölcse. A Getafe elleni vereség után talán kérdőjelek merülhettek fel velünk kapcsolatban, de legyőztük a Valenciát, megnyertük a Clásicót és ma is győzelmet arattunk. Folytatnunk kell ezt. Csütörtökön fontos meccs vár ránk a kupában az Elche ellen, a döntőbe akarunk jutni. Legyőzték a Villarrealt, nehéz lesz túljutni rajtuk.”

„A Bilbao egy kemény ellenfél, remek védelemmel. Szervezettebben játszottunk, ők pedig fokozatosan belelendültek a játékba. Majdnem öngólt lőttünk és büntetőt is lőhettek. Szándékosan hagytam ott az egyik lábam, a reflexeim segítségével pedig sikerült hárítanom.”

„Ha belövik a tizenegyest, 7-8 percnyi intenzív játék következett volna. Tízen voltunk csak, ők pedig folyamatos nyomás alatt tarthattak volna minket, hogy hosszabbításra mentsék a találkozót. Végül azonban jól alakult számunkra az utolsó néhány perc. Örülünk, hogy megnyertük a Szuperkupát és reméljük, még több trófea követi majd.”

Thibaut Courtois

Az elnök dicsérő szavai

„Köszönöm szépen. Csak igyekszem úgy teljesíteni, ahogy elvárják tőlem, szeretném elégedetté tenni a madridistákat, ez a legfontosabb számomra. Igyekszem minél többet nyerni ezzel a csapattal.”

Modrić

„Nagyon örülök a győzelemnek és annak, hogy megszereztük az idei első trófeánkat. Nem a meccs embere cím a legfontosabb, hanem a győzelem és az első trófea. Most ünneplünk, de folytatnunk kell a munkát, mert hosszú idény áll még előttünk.”

„Mindig igyekszem a legjobbat nyújtani és segíteni a csapatot, ahogy csak tudom. Sosem élveztem még ennyire a futballt. Ebben a korban már egyre inkább élvezed az ilyeneket, mert nem tudhatod, meddig játszol. Remélhetőleg még sokáig pályán lehetek, mert fizikálisan és mentálisan is jól érzem magam.”

A gólja

„Végre betaláltam, idén sokszor találtam el a kapufát és sok helyzetet puskáztam el. Fontos találat volt egy remek akció végén. Rodrygo három ember közt hozta el a labdát és remekül készített elő nekem. Szép gól volt, ami önbizalmat adott a csapatnak. A találkozó végén nagyon leengedtünk és túl sokat hagytuk játszani a Bilbaót.”

Eredményei madridistaként

„Csodálatos utazás ez a világ legnagyszerűbb csapatával. Mindenért nagyon hálás vagyok, ami itt történt, köztük a begyűjtött 18 trófeáért is. Remélem, a jövőben még sok ilyenben lesz részem itt.”

Luka Modric

Üzenet a szurkolóknak

„Ez a győzelem nektek szól. Hatalmas köszönet a támogatásotokért. Az idény végéig össze kell tartanunk. Remélem, sok trófeát ünnepelhetünk még együtt a Cibelesen. Hala Madrid!”

Lucas Vázquez

„Nagyon fontos volt, hogy elhódítsuk ezt a trófeát. Folytatnunk kell a kemény munkát, hogy az idény végén még több címet nyerjünk. A csapat jól játszott, remek munkát végeztünk. A terv az volt, hogy minél többet birtokoljuk a labdát és így domináljunk, ez pedig sikerült is. Irányítottuk a mérkőzést az első pillanattól az utolsóig. Tudjuk, hogy a trófeák elnyeréséhez szenvedned is kell egy kicsit, Courtois védése a tizenegyesnél pedig nagyon fontos volt. Boldogok vagyunk.”

„Nagyon jó keretünk van. Tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy címeket nyerjünk, folytatjuk a kemény munkát, hogy megmutathassuk, milyen jók is vagyunk. Minden edzőnek megvannak a maga módszerei. Jól teljesítünk eddig a szezonban és az utolsó pillanatig küzdeni fogunk. Csütörtökön újabb nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Király-kupában. Nincs megállás.”

Kezdőként a döntőben

„Örülök, hogy egy ilyen kaliberű mérkőzésen lehetőséget kaptam, remélhetőleg később is szerepet kapok ilyen esetekben. 13 címet nyerni igazán szép és arra motivál, hogy még többet gyűjtsek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK