Ancelotti: Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy minden címért küzdjünk

A Real Madrid elhódította idei első trófeáját, a Szuperkupa döntőjében az Athletic Bilbaót múlta felül a királyi gárda. Mérkőzés utáni interjújában Carlo Ancelotti kiemelte a keret erősségét, valamint beszélt Rodrygóról, Asensióról és Marcelóról is.

A mérkőzés

„A két mérkőzés alapján megérdemelten nyertük meg a trófeát. Mindkét meccs más volt, de mindkettő jó volt. Ezen a találkozón másképp kellett játszanunk, 70 percig remekül szerepeltünk. Nálunk volt a labda, irányítottuk a játékot és jól védekeztünk. Ezt követően kissé visszahúzódtunk, de ez megesik egy döntőben. Nagyon elégedett és boldog vagyok, ezen az úton folytatjuk tovább.”

„Továbbra is küzdeni fogunk, én pedig szerencsés vagyok, hogy itt lehetek. Megtiszteltetés ezt a csapatot edzeni, ennek a klubnak az alkalmazásában állni. Harcolni fogunk a többi trófeáért is.”

„A srácok tényleg nagyon keményen dolgoztak az utóbbi két mérkőzésen, természetes, hogy elfáradtak. A következő meccsünk csütörtökön lesz. Pihennünk kell, azonban a keretünk minőségi, ha valaki fáradt, mások is pályára léphetnek. Megfelelően felkészülhetünk a csütörtöki találkozóra. Nem unom még a győzelmet, az utolsó trófeám a Szuperkupa volt a Bayern élén és egy ideje nem nyertem már semmit. Ugyanúgy élvezem, ahogy a boldog emberek látványát, a játékosaimmal egyetemben. Mindent megteszünk, hogy megnyerjük a következő trófeánk.”

A keret erőssége

„Sok mindent le lehet szűrni a mai napból. Először is, a keretünk nagyon jó. A mentalitás is remek. Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy minden címért harcoljunk. Szeretem nézni a csapat játékát. Különböző módokon is képesek vagyunk játszani, ez a csapat erőssége. Kroos és Modrić nem a legjobb, ha védekezésről van szó, de mindketten elkötelezettek.”

Különbségek az előző madridi időszakához képest

„Két különböző periódusról beszélünk, egy dolog azonban változatlan: a csapat minősége. Az alapok nagyjából megegyeznek. Cristiano nincs velünk most, de itt van Vini és Rodrygo, akik fiatalok és remekül teljesítenek. Most kicsit másképp játszunk, mint amikor legutóbb itt voltam. A büszkeség mindig nagy szerepet játszik itt. Különleges dolog edzőnek lenni ennél a klubnál.”

Carlo Ancelotti

Labdabirtoklás

„Nagyszerűen hoztuk ki a labdát hátulról, különösen az első félidőben, ráadásul egy olyan csapat ellen, amely képes nyomást gyakorolni az ellenfelére. Véleményem szerint megvolt a minőség nálunk ahhoz, hogy kihozzuk a labdát, ők pedig ezt nehéznek találták. Mindig örvendetes, ha ilyen arányban birtokoljuk a labdát, mint ma.”

A győzelem fontossága

„A győzelem a kemény munka gyümölcse. Azt jelenti, hogy jó munkát végeztél, de néha mégsem ez mutatkozik meg. A Napolinál és az Evertonnál is jó munkát végeztem, mégsem nyertem semmit. Az emberek azt gondolják, a győzelem azt jelenti, hogy sikeres vagy. Én azonban tudom, hogy nem nyerhetünk mindig, mert néha döntetlent játszunk vagy veszítünk.”

Áldozatok

„Most nyugodtabb vagyok, korábban aggódtam a védelem minősége miatt, de minden jól alakult. Rengeteg címet nyertek már és még mindig elkötelezettek. Amikor sokat nyersz, hirtelen azt hiszed, jóképű vagy és te játszod a világ legjobb futballját, a meghozott áldozatok mértéke pedig csökken. Szerencsére a játékosaim komoly áldozatokat hoznak. Nem gondolom, hogy a játékosaim jóképűek, mind csúnyák (nevet).”

Rodrygo és Asensio

„Minden játékosnak megvannak a maga tulajdonságai. Szerintem Rodrygónak nincs szüksége még több önbizalomra, mert tőlem mindent megkapott és meg is érdemli. Néha ő játszik, néha pedig Asensio, kettejük versengése pedig a csapat hasznára válik. Rodrygo remekül játszott az első félidőben, veszélyes volt és megverte az emberét. Fiatal, még sokat fog fejlődni.”

Marcelo

„Marcelót nagyban befolyásolta Mendy érkezése. Még mindig magas szintet képviselő profi, aki a keretünk nagyon fontos tagja. Nem adtam neki semmiféle jutalmat. Nem maradt már sok hátra, a bal oldalon pedig erősítésre volt szükség. A hozzáállása miatt, amit nap, mint nap mutat, több játékpercet érdemel.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK