Marcelino: A Madrid megérdemelten lett bajnok

A Bilbao edzője a szuperkupa-döntő után.

„Erősebben kell visszatérnünk. Bátran harcoltunk a LaLiga legjobb csapatai ellen. Most a LaLiga legjobbja és Európa egyik legjobbja ellen küzdöttünk. Nem veszíthetjük el a hitünket, nem hagyhatjuk, hogy a csapatmorál lezuhanjon.”

„Szomorú, hogy kikaptunk, hiszen egy mérkőzésre voltunk arról, hogy megvédjük a címünket, de büszkék vagyunk a játékosainkra.”

„Nagyon jó meccset játszottak, mi pedig nem voltunk kellően szervezettek bizonyos pillanatokban. Az első félidő végén bekaptuk az első gólt, amit egy nagyszerű játékos szerzett, pontosan akkor, amikor a kezünkben volt az irányítás a szünet előtti percekben és úgy tűnt, hogy döntetlennel vonulunk az öltözőbe.”

Marcelinoa kép forrása: YouTube screenshot (Athletic Club)

„A második félidőben a büntetőjük nagyon megnehezítette a helyzetünket. Próbáltuk csökkenteni a hátrányt, becsülettel küzdöttünk, de nem volt szerencsénk Raúl García tizenegyesénél, ezt követően pedig már nem maradt elég időnk az emberelőny kihasználására.”

„Hiányzott a játékunkból a mélység, különösen az első félidőben, nem igazán okoztunk veszélyt a kapujuk előtt, és bár ők sem dolgoztak ki túl sok helyzetet, azokkal az egyéni és csapatszintű kvalitásokkal, amikkel rendelkeznek, előfordul az, ami megtörtént. Egy gyors támadás, miközben letámadtuk őket, egy tökéletes befejezés tőlük, a második gól pedig… De ez van.”

„A Real Madrid megérdemelten lett bajnok, de az nekünk köszönhető, hogy nem tudtak jobban kibontakozni. Nem tudtak fölénk nőni, nem volt sok helyzetük, a meccs végén jobban játszottunk, senki nem tudja, mi történt volna, ha berúgjuk a tizenegyest, de kihagytuk.”

„Úgy gondolom, hogy Yeray esete nem volt büntető. Többször is megnéztem a lassítást. Az én véleményem azonban nem sokat számít, a VAR azt mondta, hogy büntető.”

„Gyorsan össze kell szednünk magunkat, sűrű a naptár, csütörtökön egy újabb csodás meccs vár ránk a San Mamésben, ezúttal a Barcelona ellen.”

Forrás: athletic-club.eus, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK