Beszámoló: Athletic Bilbao – Real Madrid (0-2): Megvan az idény első trófeája!

A Real Madrid elhódította első trófeáját a 2021/2022-es idényben, miután Luka Modrić és Karim Benzema góljainak és Thibaut Courtois büntetőhárításának köszönhetően 0-2 arányban múlták felül az Athletic Bilbao együttesét a Spanyol Szuperkupa döntőjében Szaúd-Arábiában.

Miután legyőzték a Barcelonát az elődöntőben, a fináléban végig domináltak a Spanyol Szuperkupa címvédője ellen a King Fahd Stadionban.

A kezdőcsapatban Rodrygo kapott lehetőséget a sérült Asensio helyén, a brazil pedig maximálisan ki is használta azt. Az első pillanattól kezdve problémákat okozott Mikel Balenziagának. Bekerült a kezdőcsapatba Alaba is, akivel kapcsolatosan előzetesen számítani lehetett arra, hogy sérülés miatt kihagyja majd a döntőt.

A találkozó első pillanatától látható volt, hogy a Real Madrid uralja a játékot, a blancók akarata érvényesül. A Madrid többször is közel került a vezetéshez, érezhető volt, hogy benne van a levegőben az előny megszerzése.

Modric

Rodrygo először Benzemának készítette le a labdát lövésre, ami aztán kicsivel elkerülte a kaput, majd a 37. percben több baszk védő gyűrűjében gólpasszt adott Modrićnak, aki a tizenhatos vonala mellől lőtte meg a vezetést jelentő gólt a blancóknak. 0-1. Ez volt a horvát első találata az idényben.

Az Athletic oldaláról Sancet előtt adódott lehetőség a félidő vége előtt, a játékos nagyszerűen rázta le magáról a védőit, majd a kapura tekert, ám lövése kicsivel elkerülte a kaput. De a baszkoknak ezen kívül nem sok helyzetük volt az egész mérkőzésen.

Bár Marcelino pályára küldte a második félidőre az Atlético elleni meccset megfordító Nico Williamset, a második játékrészt is a Real Madrid kezdte jobban, és az előnyüket is növelni tudták. Karim Benzema lövését Yeray blokkolta, a VAR pedig jelezte a játékvezetőnek, hogy vizsgálja meg az esetet, mert kezezés történt. A felvételek megtekintése után a sípmester a büntetőpontra mutatott, Benzema pedig nem hibázott, magabiztosan értékesítette a tizenegyest. 0-2.

Az Athletic nem adta fel, próbált helyzeteket kialakítani, de még úgy sem tudott igazán nagy veszélyt jelenteni a Madrid kapujára, hogy a kétgólos előny birtokában a blancók láthatóan kiengedtek. Ezzel aztán némileg meg is nehezítették saját dolgukat, hiszen a 87. percben a Bilbao is tizenegyeshez jutott. Ezúttal Militão blokkolt kézzel egy lövést, az esetről készült felvételek megvizsgálása után pedig a játékvezető nem csak büntetőt ítélt, de azonnali piroslappal ki is állította a brazilt.

Courtois azonban szintén letette névjegyét a döntőben, hiszen Raúl García büntetőjét bravúrral védeni tudta. A belga óriás a lábával nyúlt vissza a labdáért, amely így nem jutott be a kapuba. Ezt követően érdemi esemény már nem történt a mérkőzésen, a blancók teljesen megérdemelten nyerték a találkozót és elhódították a kupát. A Real Madrid a Spanyol Szuperkupa győztese!

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK