Beharangozó: Athletic Bilbao – Real Madrid: Minden tekintet a döntőre irányul

A Real Madrid ma este 19:30-kor az Athletic Bilbao ellen lép pályára a King Fahd Stadionban, ahol a tét az idény első trófeája.

A Real Madridnak esélye van megnyerni az idény első kupáját ma este, amikor pályára lép az Athletic Bilbao ellen a Spanyol Szuperkupa döntőjében. Ancelotti fiai azt remélik, hogy a klub történetében tizenkettedik alkalommal magasba emelhetik ezt a trófeát.

A Madrid a Barcelona szerdai legyőzésével (vagy ha úgy tetszik az ő büszke vereségükkel) jutott be a döntőbe. Vini Jr., Benzema és Valverde góljai elégnek bizonyultak a győzelemhez, utóbbi játékos ráadásul a 2020-as döntő után ismét kulcsfontosságúnak bizonyult. Marcelino csapata pedig az Atlético Madridot búcsúztatta egy látványos fordítás után.

Courtois

„Egy döntőben lenni mindig különleges, a Real Madriddal pedig még inkább” – mondta Ancelotti a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Rajta kívül madridi oldalról még Thibaut Courtois nyilatkozott a sajtónak, aki elmondta, hogy a csapat éhes a sikerre. Carvajal biztosan kihagyja a meccset, mivel pozitív koronavírus tesztet produkált, de Alaba, Vallejo és Asensio játéka is kétséges.

Az elhalasztott meccsekkel tarkított naptár miatt végül a Madrid másfél hónapon belül harmadszor találkozik az Athletic Bilbao együttesével. A madridisták a legutóbbi két meccset megnyerték (1-0 és 1-2). A blancók mindhárom gólját Karim Benzema lőtte, aki ebben az idényben jelenleg 23 találatnál jár, és aki azt reméli, hogy ma este tovább növelheti találatai számát és trófeához segíti csapatát.

Marcelino mester szerint a baszkoknak jó esélyük van a győzelemre, és apróságokon múlt, hogy az előző két találkozó sem másként végződött. A játékosok közül Muniain nyilatkozott a mérkőzés előtt, aki biztosította a szurkolókat arról, hogy a csapatuk mindent meg fog tenni a győzelemért.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK