Courtois: Reméljük, holnap megnyerjük az idény első trófeáját

A Real Madrid kapusa a Bilbao elleni szuperkupa-döntő előtt.

„Ez egy újabb döntő. Sok játékos van a keretünkben, akik hozzászoktak a döntőkön való szerepléshez, én pedig remélem, hogy ez segíteni fog nekünk a mérkőzés megnyerésében. Egy olyan csapat ellen játszunk, amely három döntőben is szerepelt tavaly, de szerintem a bennünk rejlő kvalitások miatt nyerni fogunk.”

„Tudjuk, hogy az edző motiválni fog minket a holnapi meccs előtt. Mindenki tudja, hogy ez egy döntő, nyerni akarunk, nincs szükségünk extra motivációra, hiszen tudjuk, hogy egy trófeáért játszunk. Nem nyertünk semmit az előző idényben, éhesek vagyunk a sikerre. Ez egy döntő, nem érdekel minket, hogy ki az ellenfél. Megérdemlik, hogy itt legyenek, mi pedig kész vagyunk pályára lépni bárki ellen. Erős csapatuk van, nehéz meccs lesz. Ez egy nagyszerű stadion, remek a hangulat, reméljük, hogy boldoggá tehetjük a madridistákat.”

„Nem gondolom, hogy kontrázó csapat lennénk. Egy olyan csapat vagyunk, aki ezt is tudja. Ha meg kell tartanunk a labdát, meg tudjuk tenni. Mindig az ellenféltől függ, hogy mit teszünk. Gyakran játszunk hátulról, engem is bevonnak, megpróbáljuk kipasszolni őket. Aztán vannak meccsek, amelyeken kissé többet védekezünk, és ha olyan srácok vannak elöl, mint Vini Jr. és Benzema, akkor lehet kontrákta építeni. Minden csapat az erősségeire épít, mi tudunk támadni és védekezni is, ha ezt kérik tőlünk.”

Courtois

„Én boldog vagyok, bárki is van előttem a védelemben. Varane és Ramos a Real Madrid legendái, mindent megnyertek a csapattal, hihetetlenek. Most továbbléptek, nálunk pedig remek párosok alakulnak a Militão, Nacho, Alaba hármasból.”

„Még mindig kevés gólt kapunk, jól védekezünk, jól érzem magam mögöttük, a pályán mindig megmutatják, hogy milyen jók, én pedig remélem, hogy holnap ismét egy jó védekező játékot mutatunk be, ami hozzásegít minket a győzelemhez.”

„A stadion fényei halványabbak mint otthon, nem annyira jók a fényviszonyok, mint Spanyolországban. Hozzá kell szokni, más.”

„Hazard még mindig keményen dolgozik az edzéseken, az edző döntése, hogy ki játszik, ez pedig nem könnyű feladat. Vini Jr. az egyik oldalon, a másikon pedig több opció is van. Megmutatta, hogy ő is a keretünk tagja, ha pedig holnap játékra hívják, 100%-ot fog adni és segít nekünk győzni.”

„Vini egy fiatal srác, aki folyamatosan javul ahogy idősödik és nő az önbizalma. Annyi kellett neki, hogy elkezdjen gólokat lőni és mentálisan kicsit felszabadultabb legyen, de az edzéseken mindig betalált. Hihetetlen kvalitásokkal bír, ebben az idényben nagyon elkapta a fonalat. A Barcelona ellen az első helyzetéből betalált a minap, pedig nem volt egy könnyű helyzet. Sokat segít nekünk, a csapat pedig elégedett azzal, ahogy segít megnyerni a meccseket.”

„A rögzített helyzetek is kulcsfontosságúak, hiszen szögletből is lőhetsz gólt és előnyhöz juthatsz. Ebben az idényben máshogy állunk fel a szabadrúgásoknál, még szoknunk kell ezt, de jó munkát végzünk. Az Athletic elleni hazai meccsen szenvedtünk korábban, de a San Mamésben már jól teljesítettünk. Holnap nagyon figyelnünk kell a rögzített helyzeteknél, így elkerülhetjük a gólt.”

„Az, hogy ilyen sokszor játszunk egymás ellen, csak annyit eredményez, hogy jobban ismerjük egymást, hiszen nemrég találkoztunk, de minden meccs más, a holnapi pedig nem olyan lesz, mint az előzőek voltak. Az Elche elleni kupameccs is más lesz mint a bajnoki. Minden meccsre koncentrálunk.”

„Raúl Garciát már nagyon rég óta ismerem, a mai napig kapcsolatban vagyok vele és a családjával. Sokszor beszélünk, holnap találkozom vele és remélem, hogy sikerül őt megakadályozni a góllövésben.”

„Számomra a legnagyobb meccs a változás szempontjából a Galatasaray elleni idegenbeli volt, ahol nyertünk 0-1-re, amikor volt néhány nagy védésem az első félidőben, utána pedig jó sorozatunk volt. Egy kupa megnyerése egy jó kapusteljesítménnyel és kapott gól nélkül nagy dolog, de az előző idényben is jók voltunk, mégsem nyertünk kupát. Remélem, hogy folytatni tudom a jó formát, de ezúttal trófeákkal. Keményen dolgozom ezért, megpróbálok jobbá válni. Reméljük, hogy holnap megszerezzük az idény első kupáját.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK