Ancelotti: Mindig különleges érzés döntőt játszani

Carlo Ancelotti megtartotta a holnap este fél 8-tól megrendezésre kerülő Athletic Bilbao elleni szuperkupa-döntő előtti sajtótájékoztatóját. Az olasz szakember a többek között az ellenfélről, a csapat játékstílusáról és játékosairól is beszélt.

A mérkőzés

„Jól és problémamentesen telt a csapat rehabilitációja. Alaba és Asensio játéka azonban még kérdéses és majd a ma esti edzést követően döntünk velük kapcsolatban. A cél a mérkőzés megnyerése.”

„Ki kell elemeznünk az ellenfelet. Alaposan ismerjük egymást, mivel egy hónapon belül már kétszer is találkoztunk, előbb Madridban, majd Bilbaóban is. Ez egy nagyon küzdelmes mérkőzés lesz, csak úgy, mint a többi.”

Az ellenfél

„A Bilbao rengeteg szempontból kiemelkedő, keményen védekeznek, szervezettek, elöl megvan a sebességük, rögzített helyzetek során is veszélyesek… Mindezt észben kell tartanunk. Máshogy állunk ehhez a mérkőzéshez, mint az elődöntőhöz, mert az Athleticnek más tulajdonságai vannak, mint a Barcelonának.”

A döntőig vezető út

„Elmondhatatlanul örülök, hogy átélhetem ezt az időszakot, nagyon izgatott vagyok. Mindig különleges érzés döntőt játszani, az pedig már csak hab a tortán, hogy mindezt a Real Madriddal tehetem. Ez a csapat már hozzászokott az ehhez hasonló mérkőzésekhez és pillanatokhoz.”

Marcelino

„Nem ismerjük egymást olyan jól, de beszélgettünk már a meccsek előtt és után. Láttam egy képet, amin 1987-ben egymás ellen játszunk, de nem emlékeztem erre. Néha vannak ilyen emberek, akiket ismersz, de elkap egy különös érzés, amikor ismét találkozol velük. A Bilbao remekül teljesít vele és a Valenciánál is jó munkát végzett. Nehéz a csapatai ellen játszani. Nagyszerűen figyel az apró részletekre, a csapatai pedig nagyon szervezettek. Ez az Atlético ellen is látszott, egy fegyelmezett együttes képét mutatták, akik soha nem adják fel.”

Carvajal pozitív tesztje

„Sajnos már hozzászoktunk ehhez, legyen szó családról vagy munkahelyről. Sajnálom Carvajalt, mivel nagyon jól teljesített az elődöntőben. Fizikailag nincsenek panaszai, de várnunk kell vele.”

Játékstílus

„Mindenkit tisztelek, a futball minden oldalát tiszteletben kell tartani. Talán azért akarod magadnál tartani a labdát, mert így nagyobb esélyed van a győzelemre és a karaktered is megmutathatod. A Cádiz például megnehezítette a dolgunkat. Nincsen mágikus formula, ami garantálja a győzelmet. Nem létezik tökéletes rendszer. Nem azért nyersz minden alkalommal, mert állandóan nálad van a labda, vagy folyamatosan kontrázol. Egy mérkőzést rögzített helyzetekből is meg lehet nyerni. Ha védekező szellemben játszunk egyszer, az nem azt jelenti, hogy defenzív csapattá váltunk. Mindenki másnál több gólt szereztünk a bajnokságban.”

Carlo Ancelotti

„Jól esik hallani, hogy a csapat remekül kontrázik, mert ez egyáltalán nem egyszerű. Mélységi játékot kell játszanod olyan játékosokkal, akik képesek tökéletesen időzíteni a passzaikat, emellett olyan támadókra van szükség, akik pontosan érkeznek az átadásokra. A Barcelona ellen a harmadik gólnál hat játékos tartózkodott a tizenhatoson belül, nem egy. Nem azért nyertünk, mert Vinícius kapott egy hosszú indítást. Három vagy négy rövid passzra is szükség volt. Egy remekül kidolgozott ellentámadás volt. Örülök, ha azt mondják, jól kontrázik a csapatom.”

A sérülések kezelése

„Sosem kockáztatom valakinek a játékát, ha nem érzi magát tökéletesen. Senkit sem fogunk erőltetni. Nacho és Rodrygo jó munkát végeztek.”

Hangulat Szaúd-Arábiában

„A Clásicón jó hangulat volt, mindkét csapat szurkolói gondoskodtak erről. Tudjuk, hogy ez fontos a szövetség és az alacsonyabb osztályok számára. Ez rendben van.”

Kulcsfontosságú tényezők a döntő előtt

„A védekezést tekintve a második egymás elleni meccsünkön jobbak voltunk. A részletek döntenek majd. A rögzített helyzetek sokat fognak jelenteni.”

Mendy

„Most is eszembe jut, ahogy megverte Alvest a második gól előtt. Remek játékos. Néha kockázatot vállal és ez segít a labdakihozatalok során. Nagyon erős az egy az egy elleni játékban, nagyszerű munkát végez. A Barcelona ellen véleményem szerint az egyik legjobbunk volt.”

Vini játéka a Bilbao ellen

„A vonal mentén lesz területe, de igyekszünk befelé is terelni, hogy segíthessen Benzemának. Jól játszott a Valencia ellen. Nem csak az egy az egy elleni képességei szólnak mellette a szélen. Mostanában kevesebbet hagyatkozik erre, de élvezi, ahogy a sebességét is labda nélkül.”

Az idény legjobb pillanata

„Nem is tudom, talán a derbi éppen karácsony előtt. Talán nem vagyunk most azon a szinten, de örülök, hogy döntőt játszhatunk. Az a személyiség és karakter, amit a csapat az ilyen mérkőzéseken mutat, engem is megnyugtat. Azt pedig ne is említsük, milyen képességekkel rendelkeznek ezek a játékosok az ilyen jellegű találkozókon. Nekem könnyű dolgom van, nem kell motiválnom őket, megvan bennük minden.”

Benzema változása

„Nem változott, ugyanolyan szerény, mint eddig. Egyedül az változott, ahogyan mások látják őt. Egyre inkább vezérként tekintenek rá. Véleményem szerint az emberek másképp tekintenek rá, mint hat évvel ezelőtt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK