Rodrygo behívót kapott a felnőtt brazil válogatottba

A Real Madrid fiatal brazilja ismét lehetőséget kap hazája nemzeti csapatában.

Rodrygo Goest kellemes meglepetést érte csütörtökön, amikor megtudta, hogy behívták a brazil válogatottba. Tite a Real Madrid szélsőjét is nevezte a keretébe Militão, Casemiro és Vinícius mellett a következő világbajnoki selejtezőkre, Ecuador és Paraguay ellen. Brazília számára mindkét mérkőzés formalitás lesz, hiszen a csapat már biztosan ott lesz a világbajnokságon, de ez egy jó lehetőség lehet Rodrygo számára, hogy további tapasztalatokat szerezzen válogatott szinten. Ahogy ő maga fogalmazott, alig várta, hogy elérkezzen ez a pillanat.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam a behívót. Szeretnék köszönetet mondani Istennek és mindenkinek, akinek köze van a válogatotthoz, hogy esélyt kaptam tőlük a visszatérésre. Ez volt az a pillanat, amire már régóta vártam, most pedig elérkezett” – reagált a hírre a fiatal brazil.

Rodrygo eddig háromszor szerepelt a felnőtt válogatottban, két barátságos mérkőzésen és egy világbajnoki selejtezőn kapott lehetőséget. Legutoljára 2020 októberében, egy Bolívia elleni 5-0-s győzelem alkalmával.

„Még mindig van időm fejlődni játékosként, még a világbajnokság előtt is, én pedig nem akarok mást, mint segíteni a csapatomat, legyen szó a klubomról vagy a válogatottról. Tudom, hogy a világ legjobb klubjában vagyok, ami sok lehetőséget jelent számomra a válogatottal. Ha jól játszom itt, akkor több esélyem lesz arra, hogy behívjanak” – mondta a 21 éves játékos.

Rodrygo ebben az idényben rendszeres szereplője a Real Madrid mérkőzéseinek, ahol Asensióval kell megküzdenie a jobb oldali szélső szerepéért. Ez a versenyhelyzet mindkét játékosnak előnyére vált. Rodrygo kulcsszerepet vállalt a szerdai szuperkupa-elődöntőben, ahol a Barcelona legyőzését eredményező harmadik gól előtt ő adta a gólpasszt Valverdének.

Ebben az idényben eddig 1003 perc van a lábában, összesen 23 mérkőzésen lépett pályára, mindeközben pedig 2 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki. A Real Madrid színeiben 2019-es érkezése óta összesen 82 alkalommal lépett pályára.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK