Ancelotti: Szórakoztató mérkőzés volt, de elfáradtunk

A Real Madrid hosszabbítást követően, 2-3-as arányban múlta felül a Barcelona csapatát. A mérkőzés után Carlo Ancelotti válaszolt az újságírói kérdésekre.

„Tudtuk, hogy szoros mérkőzés lesz, és valóban így is történt. Jól játszottunk, főleg az első félidőben. A második játékrészben jól használtuk a kontrákat, de a végére kiütközött a fáradtság a játékosokon. Szórakoztató meccs volt, úgy vélem, hogy igazi show-t szolgáltattunk a nézők számára és a szuperkupa sorozata is jó benyomást keltett.”

„Bárki nyerhetett volna, hiszen két különböző stílust láthattunk a pályán. Ők sokkal inkább a labdabirtoklásra koncentráltak, mi pedig az ellentámadásokra. Megérdemelten szereztük meg a vezetést jelentő találatot az első félidőben, de a második játékrészben a mérkőzés kiegyensúlyozottabbá vált. Mélyebben védekeztünk, hogy használhassuk a kontrákat, amik meglehetősen hatékonyak voltak az elmúlt időben. Volt néhány minőségi elmozgás az ellentámadások során, és három fantasztikus gólt szereztünk.”

„A mély védekezés nem különösebben esztétikus, de a támadójátékosaink minősége miatt ez a legmegfelelőbb számunkra, hiszen a lehető legtöbbet kell profitálnunk belőlük.”

„Modrićban óriási minőség rejlik, nagyon nehéz nyomás alá helyezni őt. Ami Valverdét illeti, igen, ő szerezte meg a győzelmet érő találatunkat. Át kell gondolnunk és értékelnünk kell a dolgokat. Amikor Luka nem játszik, akkor kevesebbet birtokoljuk a labdát, de amikor Valverde pályán van, szélesebben tudunk játszani és több a támadási lehetőségünk.”

„Carvajal nagyon fontos játékosunk a védekező minősége miatt, emellett nagyon erős karaktere is van. Ez a személyiség nagyon fontos a csapat számára, éppen ezért a jövőben is értékes tagja marad a keretnek.”

„A mérkőzés végén nagyon fáradtak voltunk, de ez normális. Remélem, hogy vasárnapig lesz időnk regenerálódni, és azt is, hogy Alaba bevethető lesz. Igen nagyfokú fizikai és mentális terhelést jelentett ez a meccs, de örülünk a győzelemnek, ez pedig segít majd a regenerálódásban is.”

„Nem nagyon érdekel, hogy ki lesz a döntőben az ellenfelünk, csak arra gondolok, hogy meg kell nyernünk azt a meccset. Remélem, hogy nagyszerű meccs vár ránk.”

„A Barcelona jól játszott. Csapatként fejlődnek, ma pedig olyan játékosokat is be tudtak vetni, akik sérülésből tértek vissza, mint Pedri, Ferrán Torres vagy Ansu. Xavi nagyszerű munkát végez, a csapat egyre jobb lesz.”

„Piquének azt mondtam, hogy ki kell rúgniuk a labdát, mert sérült játékos van a pályán. Mi is így tettünk az első félidőben. Azt válaszolta, hogy ők sosem rúgják ki. Elnézést kértem, mert ezt nem tudtam.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK