Beharangozó: Barcelona – Real Madrid: El Clásico a szuperkupa elődöntőjében

A Real Madridnak a Barcelonán át vezet az út a Spanyol Szuperkupa döntőjébe.

Ezen a héten a Real Madridnak megvan az esélye arra, hogy begyűjtse az idény első trófeáját. Két mérkőzés választja el a csapatot a végső győzelemtől a Spanyol Szuperkupában, ahol egy El Clásicóval kezdik meg a menetelést Ancelotti fiai. A blancók ma este 20:00-kor lépnek pályára a rijádi King Fahd Stadionban.

A torna másik mérkőzésén az Atlético Madrid küzd meg az Athletic Bilbaóval. 2020-ban a városi rivális ellen hódította el a Real Madrid a kupát. Ez sorozatban a harmadik idény, amikor a blancók részt vesznek a szuperkupán, amelyet történetük során már 11 alkalommal hódítottak el.

Kroos

A találkozó előtt Carlo Ancelotti és Toni Kroos állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére a Real Madrid részéről. Az edző elmondta, hogy örülnek, hogy részesei lehetnek a sorozatnak, Kroos pedig biztosította a szurkolókat arról, hogy ehhez a sorozathoz is úgy állnak hozzá, mint a többihez, vagyis meg akarják nyerni. A blancók keretébe Gareth Bale és Mariano kivételével mindenki bekerült.

A katalánok oldaláról Xavi mellett Sergio Busquets tartott sajtótájékoztatót. Az edző szerint ez a találkozó megfelelő lesz arra, hogy felmérjék a csapat helyzetét, a középpályás pedig bízik a katalán sikerben.

A Real Madrid és a Barcelona legutóbbi szuperkupa-találkozásáról a blancók őrizhetnek kellemesebb emlékeket. A két csapat a 2017-es torna fináléjában csapott össze egymással, ahol a Real Madrid került ki győztesen, miután mindkét találkozót megnyerte. A szurkolók talán Asensio nagyszerű találataira emlékeznek legélénkebben. A Real Madrid ma este egy újabb győzelemmel szeretné bebiztosítani a döntőbejutást.

A találkozó a DigiSporton lesz megtekinthető, a csatorna munkatársai pedig szerkesztőtársunkkal is beszélgettek az esemény kapcsán. A beszélgetés ide kattintva megtekinthető.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK