Egyezség Vinícius és a klub között: új szerződés az idény után

A Real Madrid szurkolóinak egyik legnagyobb aggodalma Vinícius szerződéshosszabbítása lehetett az utóbbi időben. A brazil szélső kontraktusa 2024-ben jár le, a legutóbbi hírek szerint azonban már megkezdődtek a tárgyalások a hosszabbítás kapcsán.

A tervek szerint az idény végén kerül sor a szerződés részleteinek megbeszélésére, legalábbis a klub képviselői erről tájékoztatták a játékost. Ezzel a forgatókönyvvel mindkét fél elégedett, hiszen így Vinícius is a futballra koncentrálhat mindenféle zavaró tényező nélkül, ami különösen fontos lehet tekintve, hogy milyen jó teljesítményt nyújt Carlo Ancelotti irányítása alatt.

A brazil szélső rengeteget fejlődött, 12 találatával a házi góllövőlista második helyén áll, kilenc gólpassza a legtöbb a keret tagjai közül, a játékpercek tekintetében pedig a negyedik helyen áll 2049 minutummal. „2022 a Real Madrid éve lesz” – mondta Miamiban a téli szünet során.

A királyi gárda szintén egyéb fontos dolgokkal foglalkozhat, ilyen például Kylian Mbappé és Erling Håland szerződtetése, utóbbi adhat okot aggodalomra, hiszen nagy felhajtás övezi a norvég támadót és nagy valószínűséggel komolyan meg kell küzdeni az aláírásáért.

Emellett a pénzügyi egyensúlyra is figyelnie kell a klubnak, valamint arra, hogyan érkezhet a két játékos úgy, hogy mellette a fizetések is kiegyensúlyozottak legyenek. Ez azt jelenti, hogy az együttes számára sem lenne ideális, ha Vinícius fizetését a 2022-23-as idény előtt jelentősen megemelnék. Tekintve, hogy a felek egyetértenek abban, hogy később is lehet tárgyalni a hosszabbításról, nincs kapkodás és még nem egyeztek meg a részletekben sem.

Vinícius Jr.

Fizetésemelés a láthatáron

A tárgyalások kulcspontja lehet a bérezés, hiszen Vinícius jelenleg 3,2 millió eurót keres évente, ez pedig a bónuszokkal együtt 4 millióra emelkedhet. Ezzel a keret kevésbé megfizetett tagjai közé tartozhat, Andriy Luninhoz, Dani Ceballoshoz vagy Jesus Vallejóhoz hasonlóan.

A klub tisztában van azzal, hogy a brazil szélső nem maradhat ebben a fizetési kategóriában, így Florentino Pérez és a vezetőség igyekszik különböző bónuszokkal díjazni a támadó teljesítményét.

A fiatal játékos a klub jelenlegi projektjének központi alakja, a Transfermarkt 2021 végén pedig 50 millióról 100 millió euróra becsülte értékét, így az adatok szerint jelenleg a világ harmadik legértékesebb labdarúgója. Szerdán a CIES egy lépéssel továbbment, 166,4 millió eurós becslésük szerint Vinícius a legértékesebb játékos a világon, a Real Madridból őt Éder Militão követi a 39. helyen 78,6 millió euróval.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK