José Bordalás: Nem értem, hogy a VAR mellett ez miképp lehet büntető

A Real Madrid 4-1 arányban múlta felül a Valencia együttesét tegnap este. A mérkőzést követően José Bordalás, a denevérek trénere osztotta meg gondolatait a sajtó képviseletével.

„A büntető előtti szituációt nem láttam tisztán az oldalvonal mellől, de a szünetben volt lehetőségem megnézni. Ez nem ért büntetőt. Megértem, ha a játékvezető a pályán úgy látta, hogy az, de a VAR okkal került bevezetésre: azért, hogy vissza tudják nézni és javítani tudják a döntéseket, ahogy az megannyi meccsen meg is történt már. Ez nem ért büntetőt, Alderete egyszerűen megnyerte a párharcot Casemiróval szemben. Casemiro ért hozzá, és nem fordítva. A Real Madrid középpályása pedig okos, ezért el is esett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt.”

„Amint mondtam, ez az eset nem ért büntetőt. A Real Madrid egy nagyszerű csapat. Kevéssel a szünet előtt szerezték meg a vezetést, így 1-0-s hátrányban kezdhettük a második félidőt. Ez megkavarja a dolgokat, de nem szolgálhat kifogásként. Nem vagyok boldog. A csapatom nagyon sebezhető volt. A második gól könnyen megszerezhető volt az ellenfelünk számára: nagyon sok játékosunk állt egy bolyban, a hatos vonalán belül. A harmadik gól egy kontrából indult, 3-1-nél pedig próbáltunk magasabban letámadni, Benzema pedig kihasználta ezt. Okosan kell eljárnunk a kritikus területeken. Nagyon megkönnyítettük az ellenfelünk dolgát, ennek nem örülök.”

Bordalása kép forrása: Youtube screenshot (Valencia CF)

„Mindenki tisztában van vele, hogy a csapatunknak vannak hiányosságai, ez minden meccsünkön kiütközik. A hitünk és a hidegvérünk viszont velünk marad. Hiszünk benne, hogy érkezni fog az erősítés, hiszen szükség van rá.” 

„Nem fogom kommentálni a rablást illető megjegyzéseket. Mindig tiszteletben tartom mások véleményét, kiváltképp akkor, ha azok a saját klubomtól érkeznek. Nem tudom, hogy beszélhetünk-e rablásról, de az a büntető megváltoztatta a meccset. Nem értem, hogy hogyan érhet büntetőt a VAR mellett egy ilyen eset.”

„Ennyi kapott gól mellett lehetetlen megközelíteni azokat a védekezési mutatókat, amiket az előző csapataimmal értem el. A mi csapatunk kapta a második legtöbb gólt a ligában. Ha erre nem reagálunk, akkor nem várhatunk semmit. Ilyen nem történt velem korábban, ez igaz, de ez nem a munka hiánya. Ha elemezzük a gólokat, látható, hogy a döntéshozataloknál hibázunk. Kockázatunk olyan területeken, ahol nem kellene, betömörülünk, amikor üres területre kellene helyezkednünk… 32 gólt kaptunk eddig. Minden egyes top- vagy középcsapat könnyedén gólt szerez ellenünk.”

„Én vagyok az első, aki vállalja a felelősséget. Az edzői stáb a leginkább felelős ezért a helyzetért. Sosem rejtőzködtem, és nem is bújtam ki a felelősség alól. Egyértelműnek kell lennem és bizonygatnom kell, hogy ez a valóság, amit a pályán láthatunk. Ugyanakkor ismétlem: nem bújok ki a felelősség alól.”

„Koba lecserélése a becserélését követően egy taktikai döntés volt, semmi több. Néha történik ilyesmi. Nem ez az első eset, hogy így döntöttem, és nem is az utolsó. Lehet, hogy eleve hibát követtem el a becserélésével. Egy fiatal játékosról van szó, akinek még nagyon sok lehetősége lesz.”

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…