Gayá: Mindannyian láttuk, hogy nem volt büntető

A Valencia játékosainak nyilatkozatai a Real Madrid elleni vereséget követően.

Guillamón:
„Úgy jöttünk a Bernabéuba, hogy meg voltunk győződve arról, hogy jó eredményt érhetünk el a legutóbbi hazai bajnoki vereségünket követően. A tervünk a 40. percig működött is. Irányítottuk a meccset, vártuk, hogy kitámadjanak és tudjunk kontrázni. A félidő előtti esettől kissé lefagytunk. A második játékrészben korán bekaptunk egy gólt, így amit terveztünk, ment a kukába.”

„Onnan, ahol én álltam, nem láttam jól a büntető esetét. A félidőben sem láttam, de azt mondták nekem, hogy nagyon kétséges volt. A bíró azonnal azt mondta nekünk, hogy megerősítették neki a büntetőt. Szerintem egy ilyen fontos döntést nagyobb kontakt esetén kellene meghozni.”

Guillamóna kép forrása: Youtube screenshot (Valencia CF)

„A félidőben azt mondtuk magunknak, hogy még mindig van időnk. Kaptunk egy gólt, de még meccsben vagyunk. Aztán azonnal jött a második a kezdést követően, ami borította a terveinket. A végsőkig kellett küzdenünk, amit meg is próbáltunk.”

„Ez egy trükkös hónap számunkra, sok mérkőzéssel. Gyorsan kell regenerálódnunk. Tudjuk, hogy ez a meccs elment, most a Király-kupára kell koncentrálnunk, ami egy másik olyan sorozat, ami miatt izgatottak vagyunk.”

Gayá:
„Úgy terveztük, hogy kissé feljebb védekezve konktrákra rendezkedünk be. Egy ilyen első gól után a második félidő első pillanataiban megkaptuk a másodikat. Fejben teljesen szétestünk, ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak. Nem omolhatunk össze két pofon után. Mennünk kell előre. Nehéz hónap áll előttünk, egységesebbnek kell lennünk mint valaha, hogy továbbra is gyűjtsük a pontokat és közelebb kerüljünk az első helyekhez.”

Gayáa kép forrása: Youtube screenshot (Valencia CF)

„A büntető egyértelműen megzavart minket. Mindannyian láttuk, hogy Casemiro volt az, aki hátulról eltalálta Alderetét. Két másodperc alatt visszanézték, ez meglehetősen meglepő volt számomra. Mindannyian láttuk, hogy nem volt tizenegyes. Mindenesetre ezt nem szabad kifogásként használnunk, mivel kaptunk még három másik gólt. Kritikusnak kell lennünk magunkkal szemben. Ha ilyen pályára jössz játszani, akkor még úgy is nehéz dolgod van, ha megvan benned a győztes mentalitás.”

„Most a kupára kell koncentrálnunk, hiszen ebben a sorozatban is érdekeltek vagyunk. Az Atlético Baleares két első osztályú csapatot is kiejtett már, a Getafe ellen figyelemre méltó eredményt értek el. (5-0, a szerk. kieg.) Nagyon óvatosnak és ébernek kell lennünk. Úgy kell hozzáállnunk a meccshez, hogy nagyon nehéz lesz és izgatottnak kell lennünk a továbbjutás lehetősége miatt.”

Wass:
„Sajnálatos büntető volt, de itt mindig megtörténnek az ilyen dolgok. A félidőre 0-0-val is mehettünk volna, de ez a büntető sajnálatos volt.”

„Kicsit nevetségesen vonultunk el a félidőre, de ez nem kifogás, mivel a második félidőben hibákat követtünk el. A Real Madrid jól játszott, különösen a kontráknál. Három hibát vétettünk, mindhárom alkalommal betaláltak.”

Wassa kép forrása: Youtube screenshot (Valencia CF)

„Nehéz meccsek várnak ránk. Először vasárnap jön a kupameccs, ami fontos torna nekünk és a klubnak is. Nehéz meccsek jönnek, mindent bele fogunk adni ezeken.”

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK