Beszámoló: Real Madrid – Valencia (4-1): Ismét brillírozott a listavezető

A Real Madrid meggyőző győzelemmel kezdte az esztendőt a Bernabéu Stadionban. A listavezető a Valencia együttesét győzte le. A vezetést Benzema szerezte meg büntetőből, ez volt a francia csatár 300. találata a Real Madrid színeiben. A második félidőben Vini Jr.-é volt a főszerep, hiszen kilenc perc alatt duplázott. A Valencia a 75. percben szépíteni tudott, aztán Benzema a 89. percben még egy nagyszerű gólt lőtt, ami a kapufáról pattant a kapuba.

Az első gólra a 43. percig kellett várni, de a Madrid már korábban is megkezdhette volna a gólgyártást. 6 perccel a mérkőzés indulását követően meg is volt az első helyzet. Toni Kroos küldött középre egy szabadrúgást, Militão ugrott a legmagasabbra középen és a kapu felé fejelte a labdát, ám Cillessen bravúrral védeni tudott. A 19. percben Mendy középre ívelését fejelte kicsivel kapu mellé Vini Jr. 15 perccel később Luka Modrić emelt át a védők felett Marco Asensio elé, akinek lövését a kapus hárítani tudta. 3 perccel később Lucas Vázquez ívelt Casemiro fejére, aki néhány centivel fejelt a kapu fölé.

A listavezetőnek már csak a gól hiányzott, a helyzetek továbbra is érkeztek. Benzema próbálkozott távoli lövéssel, de kicsivel célt tévesztett. 41 percnyi játékot követően Modrić kapott labdát Vinitől a tizenhatos vonalánál, tolt rajta néhányat, majd bődületes erővel küldte kapura, azonban a kapufát találta el. A horvátot az elmúlt meccseken már másodszor akadályozta meg a kapufa a gólszerzésben, és amikor már úgy tűnt, hogy a félidő gól nélkül zárul, jött Casemiro. A brazil labdát szerzett mélyen az ellenfél térfelén, majd Alderete buktatta a tizenhatoson belül. A játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A végrehajtó Karim Benzema volt, aki bődületes erővel, védhetetlenül helyezte el a labdát a bal felsőbe. 1-0. Ez volt a francia 300. madridi gólja.

Benzema és Vini

A második félidő alig indult el, a Madrid máris megduplázta az előnyét. Vini Jr. kapott labdát, majd egy Benzema – Vini összejáték következett, melynek végén a brazil zseniális mozdulattal vert át két védőt, elpöccintve mellettük a labdát, ezt követően pedig az elfekvő kapus mellett a kapuba gurított. 2-0. De Vini ezután sem állt le, a 62. percben már második gólját is megszerezte. Kroos szerzett labdát, Benzemához játszott, aki Asensiót játszotta meg. A spanyol ballábas lövését a kapus még hárítani tudta, ám érkezett Vini, aki nagyon közelről a kapuba fejelte a kipattanót. 0-3. 

Két perccel később a Valencia is próbálkozott, Wass küldte kapura a labdát távolról, ám Courtois nagy nyújtózkodás árán védeni tudott. A 75. percben Mendy rántotta le ellenfelét a büntetőterületen belül, így a vendégek is tizenegyeshez jutottak. Guedes büntetőjét Courtois nagyszerűen hárítani tudta, azonban a kipattanó labda szerencsétlenül pont a portugál fejére pattant, aki innen már nem hibázott. 3-1.

De még nem volt vége, hiszen a 89. percben ismét jött Benzema. Mendy küldte középre a labdát a franciának, aki háttal a kapuhoz vette át a játékszert, egy védőt átvert egy testcsellel, gyönyörűen kapu felé fordult, majd védhetetlenül lőtt a kapuba úgy, hogy a labda a kapufán csattanva jutott el a hálóba. 4-1. A mérkőzés legfontosabb pillanatait tartalmazó összefoglaló ide kattintva megtekinthető.

Ez egy fantasztikus meccs tökéletes lezárása volt, amely után a csapat megkezdheti a felkészülést a Spanyol Szuperkupára, ahol a Barcelonával csap össze a döntőbe jutásért.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK