Benzema 300: Büszke vagyok arra, hogy elértem ezt a számot

A francia támadó a negyedik a klub történetében, akinek ez sikerült.

Karim Benzema tovább javítja elképesztő számait a Real Madrid színeiben. A francia játékos tegnapi, Valencia ellen szerzett duplája azt jelentette, hogy Benzema átlépte a 300 gólos álomhatárt a blancók színeiben. A csatár jelenleg így 584 meccsen 301 találatnál jár. Az összecsapás után Florentino Pérez klubelnök egy külön erre az alkalomra készített mezzel köszöntötte a franciát.

„Büszke vagyok arra, hogy elértem ezt a számot a klub színeiben. Nagyon boldog vagyok, mivel számomra ez a klub a világ legjobbja. Nagyon jól játszottunk ma este.”

Florentino és Benzema

„A Getafe elleni vereség után nyertünk a kupában és ma nagyszerű teljesítmény tettünk le az asztalra a saját szurkolóink előtt. Az első félidő kiegyenlített volt. Nincsenek könnyű meccsek. Az ellenfél is megpróbált nyerni, de ez végül nekünk sikerült, és ez most a legfontosabb számunkra.”

„A Vinivel való partnerségem? Nagyon fontos számok ezek. Ha gólokkal vagy gólpasszokkal segíthetjük a csapatot, akkor ezt minden meccsen megtesszük. Mindig jól érzem magam Vini mellett, azért vagyok itt, hogy segítsek neki, hatalmas potenciál van benne, még magasabbra juthat, fantasztikus játékos számunkra. Rengeteget segít nekünk. Így kell mennünk előre. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.”

Négy madridista 300 gól felett
Benzema a negyedik játékos a Real Madrid történetében, aki átlépi a 300 gólos határt. Előtte ez mindössze Di Stéfanónak (308), Raúlnak (323) és Cristiano Ronaldónak (451) sikerült. A francia következő mérföldköve az lesz, hogy dobogóra kerüljön ezen a ranglistán, hiszen jelenleg 7 góllal van Di Stéfano mögött.

A támadó minden egyes sorozatban betalált, ahol a csapat színeiben elindult, 301 gólja az alábbiak szerint oszlik meg: 209 a bajnokságban, 64 a BL-ben, 21 a Király-kupában, 3 a klubvilágbajnokságon, 3 a Spanyol Szuperkupán és 1 az UEFA-szuperkupán.

Benzema elismerésre méltó trófeagyűjteményt halmozott fel az elmúlt időszakban, amelyek közül a legfontosabbak a BL-győzelmek. A játékos négyszer is elhódította ezt a kupát, mind a négy alkalommal kezdőként pályára lépve a döntőkben, a Liverpool elleni döntő első találatát is ő szerezte. Emellett még 4 klubvilágbajnokságot, 3 UEFA-szuperkupát, 3 bajnoki címet, 2 Király-kupát és 3 Spanyol Szuperkupát is nyert, így összesen 19 trófeával büszkélkedhet.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK