Beszámoló: Alcoyano – Real Madrid (1-3): Megvan a továbbjutás

A Real Madrid legyőzte az Alcoyanót az El Collaóban, így bejutott a Király-kupa legjobb 16 csapata közé és várhatja a pénteki sorsolást, ahol kiderül, ki lesz az ellenfele a következő fordulóban.

A csapat Militão góljának köszönhetően előnnyel zárta az első félidőt, a második játékrészben egyenlíteni tudott az Alcoyano, azonban Asensio és Isco révén a Madrid bebiztosította a továbbjutást.

Ancelotti a találkozó előtt elmondta, hogy fontosnak tartja a csapat ezt a sorozatot, a céljuk pedig a győzelem. A tavalyi nem várt kiesés után most nem bízta a csapat a véletlenre, és a felforgatott felállás ellenére is végig fegyelmezetten játszott. Ennek ellenére az Alcoyano veszélyeztetett először, Fran Miranda 4. percben megeresztett lövésénél Camavingának kellett mentenie fejjel a gólvonalról. Kevés említésre méltó esemény történt a pályán Militão 39. percben szerzett góljáig. Mindkét csapat próbálkozott távoli lövésekkel, Carlos Blanco a 35. percben, Rodrygo pedig két perccel később. Végül aztán a brazil végezte el a szögletet, amellyel megtalálta a középen berobbanó Militãót, aki védhetetlenül fejelt az ezen az estén nem a legjobb formáját mutató José Juan kapujába.

Real Madrid

A csapat a második félidőben láthatóan feljavult, ami meglátszott a labdabirtokláson, és azon is, hogy alig akadt dolga védekezésben. Alaba két távoli lövésével közel került a Madrid az előny növeléséhez az 51. és a 64. percben, de a találkozó képe teljesen megváltozott két perccel később. Az Alcoyano Dani Vega révén megszerezte az egyenlítő gólt. 1-1. A hazai játékos remek csellel küldte el Casemirót és Alabát, majd nagyszerű mozdulattal tekert a hosszú felsőbe. 1-2.

A blancók aztán a 77. percben visszavették a vezetést. Eden Hazard passzolt Asensióhoz, akinek távoli lövése megpattant Raúlon és irányt változtatva a kapuban kötött ki. Alig egy perccel később aztán jött Isco, aki a tizenhatoson belül átvette a labdát, majd ütközött José Juannal, aki olyan szerencsétlenül ért a labdába felugrás közben, hogy az a talpáról a kapuba került. 1-3. A Madrid tehát továbbjutott és várhatja a pénteki sorsolást a legjobb 16 között.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK