Beharangozó: Alcoyano – Real Madrid: A királyi gárda megkezdi szereplését a Király-kupában

Szerda este 21:30-kor a Real Madrid az Alcoyano vendégeként lép pályára a Király-kupában. Az egymeccses párharc tétje a legjobb 16 közé jutás, a csapatnak tehát mindenképp győznie kell, ha ott akar lenni a pénteki sorsoláson.

A mai találkozó a folytatása a sűrű januári menetrendnek, az év első hónapjában Ancelotti csapata ugyanis a bajnokságban, a kupában és a Szuperkupában is érdekelt. A mostani lesz a negyedik összecsapása a két együttesnek a kupasorozatban, az 1945-46-os kiírásban a negyeddöntőben, a 2012-13-as idényben pedig a legjobb 32 között sikerült győzedelmeskednie a fővárosi alakulatnak, míg tavaly ugyanebben a körben az Alcoyano örülhetett.

„Egy számunkra nagyon fontos kupasorozat kezdődik most, a célunk az, hogy megnyerjük”nyilatkozta Ancelotti a mérkőzés előtt. Az olasz szakember kerete ezúttal is kissé foghíjas, köszönhetően a sérüléseknek, a koronavírusnak és a rotációnak.

Real Madrid

Az ellenfél

Az Alcoyano hazai pályán kifejezetten jól teljesít, idén kilenc találkozójukból mindössze kettőt veszítettek el. A gárda a spanyol harmadosztály második csoportjában szerepel jelenleg, ahol 24 ponttal a 11. helyet foglalják el. A Király-kupában először a Badajoz együttesét győzték le idegenben 3-0-ra, majd a Levantét ejtették ki tizenegyesekkel. A kupában a házi góllövőlistát Mourad vezeti a maga három találatával.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK