Ancelotti szeretné megszerezni Merih Demiralt

Meglepő hírek érkeztek Törökországból. Egy helyi lap, a Fanatik szerint a Real Madrid Ancelotti külön kérésére szeretné megszerezni Merih Demiralt.

A 23 éves török középső védő nagyszerű idényt fut az Atalantában, ahol egyéves kölcsönidőszakát tölti. A játékos teljesítménye nem csak Ancelottit nyűgözte le, állítólag a Napoli és a Newcastle is szeretné őt megszerezni. Gian Piero Gasperini  csapatának opciója van a védő megvásárlására, az idény végén 27 millió euróért leigazolhatják őt, ami egy kellőképp jövedelmező üzlet lehet, ha profittal szeretnék továbbadni a játékost.

Demiral azonnal megnyerte magának a helyi szurkolókat, akiktől gyorsan megkapta a „Tábornok” becenevet. Eddig 19 meccset játszott le a csapatban, mind az öt BL-mérkőzésükön kezdőként lehetőséget kapva. Az Old Traffordon a gólszerzők közé is bekerült még októberben, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megállítsák a Unitedet, amely végül 3-2 arányú győzelmet aratott. Demiral kiemelkedő a fejpárbajokban, emellett 23 éves kora ellenére már komoly tapasztalatokkal rendelkezik a legmagasabb szinten.

A Juventus figyelmét még az Alanyaspor játékosaként keltette fel. Hat hónapot töltött kölcsönben a Sassuolónál, mielőtt a Juventus úgy döntött, kifizet érte 19,5 millió eurót 2019 nyarán. Torinóban nem jutott sok lehetőséghez, hiszen a Chiellini, Bonucci és De Light is ott volt még a csapatban a posztján. Miután két idény alatt mindössze 32 mérkőzésen léphetett pályára, megragadta a lehetőséget és kölcsönbe távozott az Atalantához.

Az Atalanta számára mindenképp érdekes lehet a vételi opció érvényesítése, mivel a náluk töltött időszakban a játékos piaci értéke megemelkedett. A Transfermarkt szerint jelenleg 28 millió eurót ér. A Madrid, a Napoli és a Newcastle mellett ráadásul olyan klubok is érdeklődést mutattak a játékos iránt, mint a Chelsea, a United és a Leicester, ami ezt az összeget még magasabbra tornászhatja.

A Real Madrid elégedett az Alaba – Militão páros fejlődésével, de Ramos és Varane elvesztése után a védelem megerősítése szükségessé válhat. A blancók a legnagyobb esélyesek Rüdiger leigazolására, ha a német végül úgy dönt, nem hosszabbít a Chelsea-vel. Ebben az esetben ő ingyen igazolható lenne, ám Demiral esetében minden bizonnyal mélyebben a zsebbe kellene nyúlni.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK