Ancelotti: Ezt a sorozatot is meg akarjuk nyerni

A Real Madrid szerda este 21:30-kor az Alcoyano ellen kezdi meg szereplését a Király-kupában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti beszélt Ceballosról és a keret esetleges változásairól is, emellett Bale és a Getafe elleni találkozó is szóba került.

A mérkőzés

„Ez egy másfajta találkozó lesz, mert egyetlen mérkőzésből áll a párharc és idegenben játszunk. Fontos sorozat ez számunkra. Nem tekintünk rá lehetséges kudarcként, de ez a meccs nem olyan lesz, mint a többi, a sorozat jellege miatt. A célunk, hogy begyűjtsük ezt a trófeát is, ehhez pedig a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk holnap. Nem csak a minőség szempontjából, bár papíron erősebbek vagyunk. Koncentrációra lesz szükségünk, meg kell nyernünk a párharcokat és figyelnünk kell a rögzített játékhelyzetekre is. Ezt akarjuk megvalósítani a pályán.”

„A lehető legjobb kezdőt küldöm pályára, de lesznek változtatások, mert néhány játékos, például Mendy, Benzema és Modrić nem érezték jól magukat a Getafe elleni mérkőzés után. Szeretnék Luninnak is lehetőséget adni, így Courtois sem fog szerepelni.”

„Lunin ismeri ezt a környezetet, és képes remek teljesítményt nyújtani Alcoyban. Mindössze annyit mondtam neki, hogy a képességei alapján több lehetőséget is kaphat. Remélhetőleg jó meccse lesz. Vinícius is visszatér holnap, de itthon marad, hogy a Valencia elleni mérkőzésre készüljön a koronavírus-protokoll lejárta után.”

Carlo Ancelotti

Motiváció Alcoyban

„Nagyon bízom a csapatban, a játékosokat motiválja a holnapi találkozó. Komolyan vesszük, csak így állhatunk hozzá, ha a döntőbe akarunk jutni. Tisztelnünk kell az ellenfelet és ismernünk azokat a tulajdonságaikat, amelyekkel gondot okozhatnak nekünk. A lehető legjobb csapatot küldöm pályára. Nem láttam a tavalyi mérkőzést az Alcoyano ellen. Tudom, mi történt, mert a játékosok meséltek róla. Ez egy friss seb, ami az idény egy nehéz szakaszában érintette a csapatot. Tudják, mi történt és mi nem történhet meg holnap.”

Távozók januárban

„Nem gondolunk erre. Senki sem jelezte, hogy távozni szeretne és megvan az egyensúly a keretben. Mindenki megfelelő edzésmunkát végez és szeretne játszani. Nem gondolnám, hogy januárban bárki távozni fog.”

Tervek

„Ennél a klubnál mindig előre tervezünk. A következő idény forgatókönyve már készen is van. Nem túl profi hozzáállás azt gondolni, hogy egy Real Madrid szintű együttesnél nem gondolnak a következő szezonra.”

Ceballos

„Bevethető és lehetőséget is kaphat. Kedvelem, mint játékost, szeretem a pályán mutatott karakterét. Az idény második felében fontos tagja lesz a keretnek, mert megvan benne minden, ami egy Real Madrid szintű játékosban meg kell, hogy legyen.”

A Getafe elleni meccs

„Ezek a mérkőzések nehezebbek számunkra, mert változtatásokat kell eszközölnünk. Nincs hely a vonalak között, több labda nélküli mozgásra van szükségünk. Direktebb futballt kell játszanunk az ilyen mérkőzéseken. Ennek érdekében a játékosoknak arra kell figyelniük, hogy a vonalak mögé juttassák a labdát, a támadóknak pedig ezeket kell támadniuk. A kompaktabb csapatok ellen azon dolgozunk, hogy még több helyzetet alakítsunk ki.”

Real Madrid

Mbappé

„Nem helyes egy olyan játékosról beszélni, aki nincs itt. Nagyon jó a kapcsolatom Branchinivel, mivel honfitársam és barátom, de nem fogok most erről beszélni.”

Változtatások

„Az egyetlen, akinek lehetőséget akarok biztosítani, az Lunin. A legjobb csapatot választom majd, mert komolyan vesszük ezt a találkozót.”

Bale

„Nem sérült. Nem érzi jól magát és egyéni munkát végez. Nem tudom, játszik-e a Valencia ellen, de elviszem Szaúd-Arábiába, hogy lássam, számíthatok-e rá a Szuperkupa során. Elkötelezett, már csak hat hónap van hátra a szerződéséből és ezt tiszteletben tartja.”

„Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy rendben legyen. Ha egy játékos nem érzi jól magát a közös munka során vagy aggódik amiatt, hogy probléma merülhet fel, ki kell vizsgálnunk és egyéni munkát fog végezni. A sérülések témájának kerülése nem a sporthoz tartozó kérdés, ez a társadalom problémája, mivel tiszteletben kell tartanunk minden játékos személyes terét.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK