Egytől egyig: Getafe – Real Madrid (1-0)

A karácsonyi szünet után egy jó meccsben reménykedve ültünk le a TV-készülékeink elé, ám sajnos csalódnunk kellett. Nézzük, hogy hogyan lehet számszerűsíteni a látottakat.

Real Madrid – 3,46 (szerkesztői pontszám: 5)

Az újév első meccse bőven hagyott kívánnivalót maga után. Nem sikerült gólt szerezni, ám a Getafe sikeresen gólra tudott váltani egy védelmi hibát a sok közül. Betömörülő csapatok ellen még mindig nehezen megy, érdekes adat, hogy azon a négy meccs egyikén sem tudott nyerni a csapat, ahol a legtöbbet volt százalék arányosan a fővárosiaknál a labda. Volt pár helyzet a meccsen, amelyek akár be is mehettek volna, illetve pár jobb egyéni teljesítménnyel és döntéssel az utolsó szektorban szerencsésebben alakulhatott volna a találkozó, de az ilyen meccsek is benne vannak bőven a pakliban egy szezon során. 

Getafe – 6,05 (szerkesztői pontszám: 6)

Nem játszott túl jól a Getafe, de mégis nyerni tudtak, ami inkább a fehérek szegénységi bizonyítványa. A kisebbik madridi alakulat kifejezetten jól sem védekezett, amiben átlagon felüliek voltak, az a kapusteljesítmény, a hibák gólra váltása, és a hirtelen, tíz másodperces gyógyulások a pályán.      

A csapat legjobbja: Modric – 6,82 (szerkesztői pontszám: 7)

Rajta megint nem múlt semmi, az első félidőben csak az ő játékát lehet kiemelni, veszélyes lövését ujjheggyel tudta csak hárítani az ellenfél kapusa. A második játékrészben már volt pár játszótársa, de sajnos nekik sem sikerült pontot menekíteni. 

Thibaut Courtois – 5,95 (szerkesztői pontszám: 7)

A gólnál kiszolgáltatott helyzetben találta magát a belga óriás, azt leszámítva pedig jóformán semmi dolga nem akadt egy lövést leszámítva. Végig éber maradt, hiszen volt pár rövidre sikerült hazaadás, ahol jó ütembe hagyta el kapuját, és előzte meg a nagyobb veszély kialakulását. 

Lucas Vázquez – 4,05 (szerkesztői pontszám: 4)

Elég gyenge teljesítmény a saját neveléstől, pontos beadása most sem volt nagyon, veszélyes biztos nem. Védekezésben egyáltalán nem tesztelték képességeit, de egyszer még így is csúnyán lemaradt a párjáról. Tavaly ennél sokkal jobb formában futballozott, idei szezonban még picit rozsdás a gépezet. 

Militão – 3,36 (szerkesztői pontszám: 4)

A sok hibátlan teljesítmény után várható volt, hogy valamikor bele fog hibázni a brazil középhátvéd egy meccsbe. Szerencse, hogy csak a Getafe ellen történt ez meg, nem pedig mondjuk a PSG elleni visszavágón. Mindenesetre ha a legnagyobbak között akar lenni, akkor az ilyen hibák számát minimalizálni kell.

David Alaba – 4,62 (szerkesztői pontszám: 5)

Most az osztrák volt a jobb középhátvéd, de nála is előfordult pár bizonytalanság. Az viszont tetszik, hogy bátran lép fel a támadásokkal, az első félidőben többször tűnt fel Mendy helyén a támadásokban, hiszen az sokkal inkább fekszik neki, mintsem a franciának. 

Ferland Mendy – 3,78 (szerkesztői pontszám: 4,5) 

Védekezésben még mindig a legjobb opció a francia, de támadni borzasztóan tud, és semmi kapcsolat nincs közte, és a balszélsők között. Ancelotti jól látta, hogy felesleges a játéka, mert a Getafe semmilyen veszélyt nem jelent önmagában, így elbírta a csapat Marcelo lassabb, és védekezésben instabilabb játékát.   

Casemiro – 4,99 (szerkesztői pontszám: 6)

Azt a pár támadást, amit vezetett volna a Getafe remekül megszűrte, illetve volt a meccs vége felé egy gyönyörűen kivitelezett dropból eleresztett kapáslövése, amelyet véleményem szerint nagy bravúrral védett a kapus. 

Toni Kroos – 4,95 (szerkesztői pontszám: 6)

Volt három lövése, két kulcspassza, és 96% passzpontossága, szóval hozta a szokásos Toni számokat. Nem vele volt a gond, hanem inkább az emberekkel, akiknek passzolt kulcshelyzetben.

Asensio – 3,26 (szerkesztői pontszám: 3)

Azért nem kevesebb, mert volt egy szép megindulása, de azon kívül semmit nem tudott hozzátenni a csapathoz, kezdő jobbszélsőként. Úgy látszik, hogy csereként többet tud segíteni a csapaton.     

Benzema – 3,52 (szerkesztői pontszám: 4)

Az egyik legrosszabb meccse volt a franciának ez habfehér mezben a 2017/18-as szezon óta. Rossz döntéseket hozott, lövései nem találtak kaput, pontatlanul passzolt a mezőnyben. Azért így is részese volt a legígéretesebb támadásoknak, főleg Hazard beállása után, de többre van szükség tőle. Második félidei helyzeténél talán érdemesebb lett volna Lucasnak passzolnia, aki előtt hatalmas üres tér tátongott.     

Rodrygo – 3,73 (szerkesztői pontszám: 3,5)

Olyan érzésem volt, mintha Asensiót látnám, csak brazilban. Kevés kockázatvállalás, pontatlan játék, és szinte semmi veszély. Cseréje jogos volt, bár én személy szerint nem Marianót hoztam volna a helyére, hanem Petert. 

Cserejátékosok:   

Hazard – 4,62 (szerkesztői pontszám: 6,5)

Tetszett a belga játéka, lendületet vitt a csapatba, szinte minden veszélyes helyzetben tettestárs volt, viszont a meccs utolsó percében háromszor is megkapta a labdát, és mindháromszor borzalmas megoldást választott. Fura lenne, ha ennyi idő alatt elfáradt volna. 

Marcelo – 4,47 (szerkesztői pontszám: 7)

A brazil mókamester még mindig a csapat egyik legtechnikásabb játékosa, volt pár labdajáratás, ahol Karimmal és Hazarddal megmutatták, hogy miért is érdemes nézni ezt a játékot. Véleményem szerint egy tizenegyest is sikerült kiharcolnia, ám a bíró szerint a mezhúzás csak a tizenhatoson kívül büntetendő tevékenység. 

Mariano – 3,19 (szerkesztői pontszám: 3)

Volt egy fejese, ami felé szállt. ezen kívül kétszer lesen találta magát, illetve egyszer sikerült megtartania egy labdát. Mondanám, hogy a beállása semmilyen hatással nem volt a csapat játékára, de hazudnék: Benzema miatta húzódott visszább, feladva az addigi limitált veszélyforrást is. 

Madridstore
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Isco – 3,91 (szerkesztői pontszám: 4)

Pontatlan passzok, de legalább próbálkozott. Sokat nem lehet várni tőle, ha szökőévente egyszer jut lehetőséghez.

Peter – 4,75 (szerkesztői pontszám: 6)

A beadásai ugyanolyan hasznosak voltak, mint Lucasnak, de ő azért sokkal jobban oldja meg az egy az egy elleni szituációkat, ezt is láthattuk tőle. Ahogy írtam, én őt hoztam volna Rodrygo helyére, lendülete, és a merészsége lehet hogy egy gólban manifesztálódott volna. 

Carlo Ancelotti – 4 (szerkesztői pontszám: 5)

Talán a legerősebb kezdőt küldte fel az olasz mester a rendelkezésre álló játékosokból, és az egyéni hibákról sem ő tehet. Jól nyúlt bele a meccsbe a félidőben, Hazard és Marcelo is többet tett hozzá a támadásokhoz, mint Asensio és Mendy. A fő probléma szerintem a következő csere volt, Mariano behozatala Rodrygo helyére, amivel Benzema kiszorult a jobboldalra, ezzel megbontva az addig jól működő Benzema-Hazard-Marcelo triót. Az olasz vére is kijött egy szituációban, ahol szövegelés miatt sárgát kapott a bírótól.  

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK