Beszámoló: Getafe – Real Madrid (1-0): Vereség 2022 első bajnoki mérkőzésén

A Real Madrid vasárnap délután 2 órakor a Getafe vendégeként lépett pályára és 1-0-ás vereséget szenvedett.

Bár a csapatnak több alkalommal is megvolt a lehetősége a gólszerzésre, csak kapufáig jutottak, így három fontos pont elveszett ma. A Getafe egyetlen nagy helyzetét gólra tudta váltani, majd kibekkelték a találkozót. A 10. percben Enes Ünal csente el Militaótól a labdát a tizenhatoson belül, majd Courtois mellett gurított a kapuba, ezzel szerzett vezetést a Getafe.

Az első negyedóra végefelé Modrić próbálkozott, de távoli bombáját Soria ujjheggyel a kapufa mellé tudta tolni. Két perccel később aztán újra Modrivć került helyzetbe, de bal lábas lövése a felsőlécet találta el. A 20. perc környékén Lucas Vázquez beadását rúgta fölé Kroos. A csapat aztán próbálkozott távolról, próbálkozott beadásokkal, de nem találták az ellenszert a hazaiak védekezésére.

A második félidőben Ancelotti cserélt: Hazard és Marcelo állt be Asensio és Mendy helyére. A Getafe folytatta a remek védekezését, minden területet lezárt Benzemáék előtt. Az 57. percben Modrić próbálkozott a tizenhatos sarkáról, de lövését Soria könnyedén védte.Két perccel később aztán jöhetett volna az egyenlítő találat: Marcelo, Hazard és Benzema összejátéka után a francia csatár került helyzetbe, de kapura tartó lövését szögletre fejelte Cuenca.

A Real Madrid egyre nagyobb nyomást helyezett a hazaiakra, de az egyenlítés nem sikerült. A 70. percben Marcelót rántották vissza a mezénél fogva a tizenhatoson belül, de reklamálása nem győzte meg a játékvezetőt. Néhány perccel a vége előtt, Casemiro vágta kapura az elé kerülő labdát, azonban Soria hatalmas bravúrral védte a brazil játékos lövését. A hét perces hosszabbításban egyetlen nagyobb helyzete adódott Ancelotti csapatának, de Isco fejesét könnyedén védte Soria. 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK